Så avslöjar ditt kaffe din personlighet

Av Beans in Cup

Så avslöjar ditt kaffe din personlighet

kaffe jobbet

Hur vill du ha ditt kaffe? Varmt eller kallt? Med eller utan mjölk? Kanske är du typen som föredrar en slät kopp snutkaffe på morgonen och en kaffekask på kvällen? Oavsett så avslöjar ditt val av kaffe mer om din personlighet än vad du kanske tror.

Det visar nämligen en studie som genomfördes av den kliniske psykologen Ramani Durvasula och publicerades i hennes bok “You Are WHY You Eat”.

I studien har Ramani Durvasula intervjuat 1 000 personer i syfte att studera deras personlighetsdrag. Sedan har hon undersökt om det finns ett samband med vilken typ av kaffe de intervjuade föredrog.

Givetvis bör du ta studien med en nypa salt, men visst ligger det ett uns av sanning i den ändå?

Svart kaffe

Du är av den gamla skolan och du gillar när saker är tidlösa, rena och enkla – precis som ditt kaffe. Effektivitet och tålamod kännetecknar dig men ibland uppfattas du också som tystlåten och lättretlig. Förändring passar inte dig och du gillar att göra saker och ting på ditt eget vis.

Latte, mjölk eller socker i kaffet

Du är en lättläst person som söker trygghet och som gillar att tillfredsställa människor runt omkring dig. En riktig “people pleaser” helt enkelt. Du delar med dig av dig själv och med din tid, men ibland fokuserar du för mycket på hur andra har det och glömmer bort att tänka på dig själv.

Kaffedrinkar och cold brew

Du är en spontan trendsättare och en person som tycker om att testa nya saker – som till exempel en smaksatt kaffedrink eller en cold brew. Du har livlig fantasi och har lätt för olika sociala sammanhang även om du emellanåt kan vara lite vårdslös. Stundtals faller du för enkla lösningar på svåra problem och du gör inte alltid de mest hälsosamma valen i livet.

Koffeinfritt med sojamjölk (eller andra väldigt specifika beställningar)

Du är en perfektionist som gillar att ha kontroll. Du är väldigt noggrann med vad du äter och du lever ett hälsosamt liv. Ibland oroar du dig för mycket och du fokuserar lite för mycket på olika regler och bestämmelser. Vissa människor uppfattar dig som självisk.

Snabbkaffe

Du är den avslappnade och obrydda typen som tar livet som det kommer. Du gillar inte att planera i förväg eller att fastna i detaljer och skjuter gärna upp saker till morgondagen. Kände du igen dig? Lite? Mycket? Eller inte alls? Oavsett hur väl beskrivningarna stämmer in på dig så kanske du vill läsa mer om varför fikapausen gör dig mer effektiv på jobbet?