5 anledningar att skaffa en kaffeautomat på jobbet

Det finns många företag som ser en kaffemaskin som en stor utgift och därav väljer ett billigare alternativ. Kanske en enkel kaffebryggare från närmsta livsmedelsbutik. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av fem anledningar att skaffa en kaffeautomat på jobbet.

 

Därför bör du skaffa en kaffeautomat på jobbet

Det finns många skäl till varför du bör skaffa en kaffeautomat på jobbet. Nedan har vi samlat de allra främsta:

 

1. Det sparas in arbetstid

Vad troligtvis många inte tänker på är hur mycket arbetstid den traditionella kaffebryggaren äter upp. Vattenbehållaren ska fyllas på, det gamla filtret ska slängas och bytas ut, kaffet ska laddas och därefter tar det ett par minuter innan bryggningsprocessen är färdig. Räknar man dessutom med att denna procedur upprepas ett par gånger om dagen så har det snabbt försummat flera timmars arbetstid sett över ett år.

 

Genom att istället investera i en automatisk kaffemaskin så slipper du och dina medarbetare denna långdragna bryggningsprocess. Det enda som behövs är ett knapptryck och sedan är kaffet klart inom sekunder.

 

2. Kostnaderna minskar

Som tidigare nämnts finns det många företag som ser en kaffemaskin som en stor utgift. I de flesta fall blir det däremot tvärtom. Räknar man med den arbetstid som sparas in så brukar kostnaderna faktiskt minska i och med att man investerar i en kaffeautomat.

 

På de flesta arbetsplatser så slängs det också en hel del kaffe, vilket utgör en kostnad som många inte tänker på. Dessutom behöver man med traditionella kaffebryggare köpa filter och andra kringprodukter som inte är nödvändiga i en automat.

 

3. Valmöjligheterna blir fler

Valmöjligheter är någonting som är näst intill obefintligt med traditionella kaffebryggare. Genom att istället investera i en kaffeautomat har du möjlighet att välja en maskin som kan göra en mängd olika typer av kaffe; allt ifrån traditionellt bryggkaffe till mer intensiv espresso och allt däremellan. Café crème, cappucino, café latte och macchiato för att bara nämna några. Dessutom finns maskiner som kan göra andra varma drycker som choklad och te.

 

4. Det ger ett professionellt intryck

Att bjuda på kaffe eller annan varm dryck är mer regel än undantag vid möten. En ljummen och halvbränd kopp kaffe från den traditionella bryggaren är däremot inte särskilt välsmakligt. Det bidrar heller inte till att skapa ett professionellt intryck.

 

Genom att istället bjuda dina gäster på en nybryggd kopp kaffe av önskad sort blir upplevelsen betydligt bättre. Det bidrar också till att ge ett mer professionellt intryck av verksamheten. 

 

5. Trivseln bland medarbetarna ökar

Det kanske vanligaste kravet från våra kunder är deras kaffe ”ska smaka gott”. Just därför erbjuder vi samtliga kunder något som kallas för ”Smakgaranti”, vilket bland annat innebär att en smakexpert kommer ut till dig och hjälper dig att justera fram den smak som just du vill ha. Något som är väldigt uppskattat bland våra kunder samtidigt som många uppger att deras anställda hellre tar en kopp kaffe på kontoret efter lunchen än kaffet som erbjuds på lunchrestaurangen.