Fika forever: fika för framtiden med oss!

Vissa saker varar för evigt. Som vår kärlek till fika. Från de första chokladbollarna vi rullar som barn – till cappuccinos och kompishäng på favoritfiken. Från ljummen latte i pappmugg på väg till jobbet – till kaffe och nybakat med barnbarnen. Det spelar ingen roll om vi är 5 eller 85: Vi älskar att fika! Men vi måste göra nåt annorlunda om vi vill göra det för evigt. Mellan den 8-14 maj deltar Beans in Cup i årets Fairtrade-kampanj - häng med oss och fika för framtiden!

 

För att rädda framtidens chokladbollar och säkra morgondagens påtår behöver en hel del förändras. Och allt börjar med de människor som gör vårt fika möjligt, som skördar kakaon och plockar kaffebären. De måste få känna hopp om framtiden. I dag vill de unga ofta inte ta över jordbruket, vilket inte är så konstigt. De ser sina föräldrar kämpa mot torka, översvämningar och förlorade skördar – för inkomster det knappt går att leva på.

 

För att de ska vilja fortsätta odla kaffe, kakao och annat vi gillar att fika måste de få bättre betalt och stöd i att möta klimatförändringarna. Och det får de med Fairtrade. Så vilken kakao vi väljer när vi bakar – eller vilket kaffe vi bjuder våra vänner på – spelar roll. Det är såna små val som gör att vi kommer att kunna fika för evigt.

 

Genom att välja ett Fairtrade-märkt kaffe kan du vara säker på att:

  • Odlare och deras anställda ges bättre ekonomiska villkor
  • Det delas ut premier som stödjer samhällsutvecklingen
  • Barnarbete och diskriminering motverkas
  • Demokratin och organisationsrätten främjas
  • Ekologisk produktion främjas

 

Häng med oss och fika Fairtrade- denna vecka och resten av året!

 

Läs mer om Fairtrade Challange och hur du anordnar en fika här

 

Läs mer om våra certifieringar här