Fika Fairtrade med Beans in Cup

När du väljer Fairtrade bidrar du till en schysstare världshandel. Fairtrade betyder en tryggare familjeekonomi, bättre arbetsvillkor och mer hållbara jordbruksmetoder. Ju mer vi handlar, desto mer bidrar vi. Det kan aldrig bli för mycket Fairtrade, helt enkelt.

 

Med Beans in Cup som fikaleverantör är det enkelt att välja Fairtrade

 

Mellan 10-23 okt har vi Fairtrade-veckor på Beans in Cup. Att välja Fairtrade är viktigt hela året, men dessa veckor uppmärksammar vi det lite extra. Vi har ett brett urval av Fairtrade-märkta produkter som passar för alla typer av fika. Vad sägs om Ethic Harvest från Arvid Nordquist eller en god kopp te från Four O'clock?

 

Kort om Fairtrade

Fairtrade är en internationell certifiering och aktör för en mer hållbar världshandel med respekt för mänskliga rättigheter och miljö. När du väljer Fairtrade bidrar du till att odlare och anställda kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

 

Hundratals miljoner människor lever i fattigdom världen över. Pandemin, ökade matpriser och kriget i Ukraina har gjort att fler än beräknat tvingats in i extrem fattigdom. Antalet barn i barnarbete har ökat för första gången på 20 år, bland annat till följd av pandemin. I dag arbetar cirka 160 miljoner barn i världen, hälften av dem med farligt arbete. Den främsta orsaken till barnarbete är fattigdom.

 

En mer hållbar internationell handel är viktigare än någonsin. Löner som det inte går att leva på, hälsofarliga arbetsmiljöer och avsaknad av fackliga rättigheter är verklighet för allt för många människor. När du väljer Fairtrade-märkta produkter skapar du möjligheter till förändring och utveckling.  

 

Genom Fairtrade får odlare och anställda en tryggare försörjning, en säkrare arbetsmiljö och bättre möjligheter till demokratisk organisering. Det ger ökad handlingskraft– och en möjlig väg ut ur fattigdomen. Läs mer på fairtrade.se