Vårt Linköpingskontor – i framkant gällande hållbarhet!

Vi är mycket stolta över de initiativ som vårt kontor i Linköping tar inom hållbar utveckling. I mars i år hade kontoret revision av sitt ISO14001-arbete. I revisionsrapporten framgår bland annat följande styrkor:

 

  • Miljöarbetet är en naturlig del av affärsprocessen
  • Kunniga och engagerade medarbetare och ledning
  • Kontinuerliga förbättringar uppnås

 

För Linköpingskontoret är det viktigt att hela tiden arbeta aktivt med dessa tre punkter.

 

”När jag läser igenom punkterna i efterhand är det precis det jag själv tycker är viktigt och det jag vill vi som företag ska stå för” säger Claes Ivenborg, platschef. ”Vår utmaning ligger i att få våra kunder att betala några ören till, ja det är inte mer som krävs per kopp, för att bidra till en mer hållbar kaffelösning. Här har vi som leverantör en utmaning, men målet på sikt måste vara att leverera 100% certifierade produkter.” fortsätter Claes Ivenborg.

 

Utöver certifierade produkter har kontoret även skalat ner sin fordonspark med 3 dieselbilar. De har till och med en person som sköter kunderna i centrala Linköping med elcykel och de använder sig av en elbil som dagligen kör varuleveranser i Linköping. Som om inte detta skulle vara tillräckligt har man dessutom en biogasbil som drivs på egen kaffesump! Kaffesumpen hämtas varje vecka av Tekniska Verken som sedan omvandlar den till biogas.

 

Vi på Beans in Cup är mycket stolta över dessa framsteg och jobbar aktivt med att se till att flera delar i vår verksamhet gör samma förändringar.