Beans in Cup erbjuder kunder den cirkulära tjänsten R3-maskiner

Återbrukade kaffemaskiner spelar en central roll i Beans in Cups omställningsarbete mot ett bättre resursanvändande och en längre livscykel. Nu lanseras tjänsten R3-maskiner fullt ut. Konceptet innebär att kaffemaskiner renoveras och återbrukas med hjälp av Beans in Cups samarbetspartner Eco3.

 

Att förlänga kaffemaskiners livstid är ingen ny mark för Beans in Cup, kunder har tidigare erbjudits återbrukade maskiner. Det som utmärker R3-maskiner från tidigare satsningar inom området är den systematiska processen och det tydliga fokuset på optimering och förbättring.

 

Ökad efterfrågan på återbrukade maskiner

Beans in Cup har kaffemaskiner utplacerade hos kunder över hela landet, vid behov har dessa nu möjlighet att uppgraderas för fler användningscykler i Eco3s verkstad i Arvika. Syftet är att erbjuda en cirkulär tjänst för de kunder som vill minska sitt klimatavtryck. Just nu ser man även en ökad efterfrågan på återbrukad maskiner.

 

- Hållbarhet är ett av våra kundlöften och detta är ett sätt för oss att bättre ta tillvara resurser, varje återanvänd kaffemaskin gör stor skillnad på sikt. Det känns bra att kunna erbjuda våra kunder en tjänst som är hållbar samtidigt som vi fortsätter att garantera en god smakupplevelse, säger Johan Åberg, VD på Beans in Cup.

 

Klimatberäkning för alla R3-maskiner

En R3-maskin ska hålla och vara attraktiv för många användare över tid. Maskinerna genomgår därför professionella processer för återtillverkning och uppgraderas till ett skick som kan likställas med en helt ny maskin. Det är viktigt att maskinen kan användas på samma sätt som tidigare när den har installerats hos kunder, kapaciteten att leverera gott kaffe varje dag är en självklarhet. Det är också av stor betydelse att redovisa och förklara hur och varför tjänsten gör skillnad för klimatet, därför ingår klimatberäkning för alla R3-maskiner.

 

R3-maskiner – så fungerar det steg för steg

1. En kaffemaskin som har använts av Beans in Cups kunder skickas till Eco3.

2. Maskinen repareras, rengörs och uppgraderas av Eco3s experter.

3. Smakoptimering och kvalitetssäkring genomförs.

4. R3-maskinen är redo att återinstalleras hos en kund.

 

För mer information

Johan Åberg VD Beans in Cup
Telefon: 070-609 99 73
E-post: johan.aberg@beansincup.se