Beans in Cup förlänger kaffemaskiners livstid med nystartade bolaget Eco3

Beans in Cup går in som delägare i nystartade Eco3 och lanserar i samband med det R3-maskiner där fokus ligger på att renovera och återbruka befintliga maskiner. Hos Eco3 i Arvika optimeras R3-maskinerna för både smak och funktion vilket innebär att de är i samma goda skick som en ny maskin när de återigen är redo att installeras hos Beans in Cups kunder.

 

Att förlänga kaffemaskiners livstid är ingen ny mark för Beans in Cup, kunder har tidigare erbjudits återbrukade maskiner. Även initiativtagarna till Eco3 har lång erfarenhet inom branschen. Samarbetet blir därför ett nästa steg för båda parter. Det som utmärker detta initiativ från tidigare arbeten inom området är den systematiska processen och det tydliga fokuset på optimering och förbättring.   

 

En cirkulär tjänst för att minska klimatpåverkan

Beans in Cup har kaffemaskiner utplacerade hos kunder över hela landet, vid behov har dessa nu möjlighet att uppgraderas för fler användningscykler i Eco3s verkstad i Arvika. Syftet är att tillsammans bygga upp ett retursystem och erbjuda en cirkulär tjänst för de kunder som vill minska sitt klimatavtryck.

 

- Hållbarhet är ett av våra kundlöften och detta är ett sätt för oss att bättre ta tillvara resurser. Vi ser även en ökad efterfrågan på just återbrukade maskiner. Det känns bra att kunna erbjuda våra kunder en tjänst som är hållbar samtidigt som vi fortsätter att garantera en god smakupplevelse, säger Johan Åberg, VD på Beans in Cup. 

 

Erbjuder kunder klimatberäkning

En R3-maskin ska hålla och vara attraktiv för många användare över tid. Maskinerna genomgår därför professionella processer för återtillverkning och uppgraderas till ett skick som kan likställas med en helt ny maskin. För Eco3 är det viktigt att maskinen kan användas på samma sätt som tidigare när den har installerats hos kunder, kapaciteten att leverera gott kaffe varje dag är en självklarhet. Det är också av stor betydelse att redovisa och förklara hur och varför tjänsten gör skillnad för klimatet, därför ingår klimatberäkning för alla R3-maskiner.  

 

- Vi ser alltid till att driftsäkerheten är lika bra, eller till och med förbättras, för att undvika onödiga driftkostnader och miljöpåverkan. Vi klimatberäknar dessutom alla renoveringar för att mäta avtrycket på våra tjänster mot att köpa nytt. Med vårt tjänsteerbjudande vill vi bidra till förändring i branschen, säger Emma Andersson, VD på Eco3.  

 

R3-maskiner – så fungerar det steg för steg

  1. En kaffemaskin som har använts av Beans in Cups kunder under ett antal år skickas till Eco3 i Arvika.
  2. Maskinen repareras, rengörs och uppgraderas av Eco3s experter.  
  3. Smakoptimering och kvalitetssäkring genomförs.
  4. R3-maskinen är redo att återinstalleras hos en kund.

 

För mer information

Johan Åberg
VD Beans in Cup
Telefon: 070-609 99 73
E-post: johan.aberg@beansincup.se

 

Emma Andersson
VD Eco3
Telefon: 070-220 83 96
E-post: emma@eco3-r.se

 

Läs mer om Eco3 här