Vi välkomnar Rutasoka i vårt sortiment

Beans in Cup och Rutasoka Coffee inleder samarbete och erbjuder dubbelcertifierat kaffe som hjälper barn, kvinnor och kaffeproducenter i Kongo

 

Beans in Cup har ingått ett partnerskap med Rutasoka Coffee för att erbjuda ett hållbart och välsmakande kongolesiskt kaffe till kontor och arbetsplatser i hela Sverige.

 

Beans in Cup, med lokala kontor över hela Sverige och fokus på smak, service och hållbarhet, har ett brett produktsortiment som ska passa alla. Smak är ett av företagets kundlöften och genomsyrar strategin. Hållbarhet, även det ett av företagets kärnvärden, har en central roll i verksamheten där man tar ansvar från jord till kopp. Det är således en mycket viktig del i både affärsnyttan och internt, då det hjälper till att effektivisera och jobba mot samma mål. Nu inleds ett samarbete med Rutasoka coffee och man tar in Rutasokas kvalitetskaffe från Kongo.

 

"Vi är mycket glada över att ha fått in Rutasoka i vårt redan breda kaffesortiment. Rutasoka passar in i vår produktportfölj, både genom deras smakrika kaffesortiment med bönor från Kongo, samt gällande hållbarhetsaspekten då produkterna dels är dubbelcertifierade och att de återinvesterar en del av omsättningen i att rädda liv och bekämpa fattigdom där kaffet odlas”, säger Jonas Maxlin, produktchef på Beans in Cup.

 

 

 

Eftersom Rutasoka har cirkulär ekonomi som affärsmodell, kommer en del av omsättningen direkt att återinvesteras i vård, utbildning och jordbruk i östra Kongo, för att hjälpa till att rädda liv och skapa fler rättvisa arbetstillfällen.

 

"I takt med eskalerande konflikter i östra Kongo förlorade många människor som tidigare försörjt sig på kaffeodling sin primära inkomstkälla. Genom att importera kaffe skapar vi arbetstillfällen och ekonomisk möjlighet att stötta samhället”, säger Rebu Burubwa, VD och medgrundare av Rutasoka Coffee.

 

Partnerskapet är ett viktigt inslag i hur gemensamma visioner kan uppfyllas tillsammans, båda organisationerna är dedikerade till att hjälpa barn och familjer genom att skapa ett hållbart samhälle för både människor och miljö.

 

Rutasoka importerar endast dubbelcertifierade råvaror från höglänta plantager i östra Kongo. Råvaran som blir Rutasokas kaffe handplockas av skickliga kaffeproducenter så att endast de mogna bären kommer med. Bären tvättas och torkas i solen innan de transporteras på ett miljömässigt hållbart sätt till en fabrik för sortering innan det skeppas till Sverige. Rutasokas kaffe rostas enligt slow roast metoden för att kunna framhäva kaffets unika smaker.

 

Produkter som Beans In Cup tar in med start 4 september är:

Kasenga mörkrost: Fylligt med smak av röda bär och toner av mörk choklad.

  • Butembo mörkrost: Kraftig med smak av mörka bär och gräddig choklad i eftersmaken.
  • Mitumba espressoblend: Mjuk och krämig, med en balanserad syrlighet och toner av cigarr.
  • Minova mellanrost: Piggt och syrligt med nyanser av nypon och hasselnöt i eftersmaken.