Beans in Cup lanserar helt plastfri fikamugg från prisbelönta och certifierade PlasticFri

Med fokus på hållbarhet och återvunnet material erbjuder nu Beans in Cup sina kunder en helt platsfri mugg från samarbetspartnern PlasticFri. Redan år 2020 fasade Bean in Cup ut plastmuggar och detta blir ytterligare ett steg mot målet att minimera miljöpåverkan.

 

Beans in Cups fikamugg från PlasticFri är tillverkad av högkvalitativ fiber från hållbart brukade skogar. Muggen är även komposterbar och håller för både varm och kall dryck.

 

Då Beans in Cups hållbarhetsstrategi är integrerad i bolagets affärsplan har det varit viktigt att inleda ett samarbete med en partner som har samma ambitioner. Ett grundkrav är att muggen ska vara både plast- och giftfri och inte innehålla ämnen som är skadliga för människor, djur eller natur.

 

- Att erbjuda våra kunder en mugg som är fri från plats går helt i linje med vårt hållbarhetsarbete. Som kund hos oss ska man kunna dricka sitt kaffe eller te utan att vara orolig över att muggen innehåller något som är skadligt, säger Marianne Strindin, hållbarhetschef på Beans in Cup.

 

Nu lanseras muggen brett och kan inom kort köpas i Beans in Cups webbshop.

 

För mer information:
Marianne Strindin, Hållbarhetschef, Beans in Cup
Telefon: 073-062 51 70
E-post: marianne.strindin@beansincup.se

 

Läs mer:
Läs mer om PlasticFri
Läs mer om problemen med muggar som innehåller plast