Beans in Cups Peter Jönsson tar första steget mot att bli en av få Authorized SCA Trainers i Sverige

Peter Jönsson, smakansvarig på Beans in Cup, har nu tagit ett stort steg mot att bli Authorized SCA Trainer (AST). Detta innebär i praktiken att när hela utbildningen är genomförd kan han titulera sig professionell smakutbildare som är auktoriserad att leverera kvalitetsutbildningar inom kaffebranschen.

 

Peter Jönsson har arbetat som smakansvarig på Beans in Cup sedan 2020. Han har lång erfarenhet av kaffebranschen och ett passionerat intresse för smakupplevelsen. Som smakansvarig säkerställer Peter att Beans in Cups smakvärdar utbildas och har rätt kunskap inom smakjustering. I år påbörjade han Authorized SCA Trainer-utbildningen inom Specialty Coffee Associations (SCA) utbildningsystem.

 

- Jag har klarat av den första certifiering i sensorik, samtidigt som jag parallellt studerar hållbarhet och Introduction To Coffee (ITC) som är en annan del av utbildningen, förklarar Peter Jönsson.

 

För att bli fullt diplomerad kommer Peter genomgå ytterligare SCA-utbildningar inom bryggning och hållbarhet samt sensorik på de olika nivåerna foundation, intermediate och professional.

 

- Jag ser fram emot att bygga på min kunskap vid nästa steg i utbildningen och så småningom bli en av få licenserade AST i Sverige, säger Peter Jönsson.

 

Om Specialty Coffee Association
Specialty Coffee Association (SCA) är en ideell, medlemsbaserad organisation som representerar tusental professionella utövare inom kaffebranschen. Dessa består av allt från producenter till rostare och baristor över hela världen. Medlemskapet bygger på öppenhet, inkludering och kraften i delad kunskap. Syftet är att främja en global kaffegemenskap och stödja aktiviteter som gör kaffe till en välmående, rättvis och hållbar produkt för hela värdekedjan.