5 tips för att hitta en bra kaffemaskin

Det finns en mängd olika kaffemaskiner på marknaden och det kan göra det svårt att välja maskin när det väl är dags att skaffa sig en ny. Här tänkte vi därför dela med oss av en handfull tips som hjälper dig att hitta en bra kaffemaskin för just dig och dina behov.

Vad kännetecknar en bra kaffemaskin?

Vad som kännetecknar en bra kaffemaskin är högst personligt. För en del är det en maskin som klarar av att tillreda många olika typer av drycker, medan det för andra är en maskin som har automatisk vattenpåfyllning.

 

För att hitta en bra kaffemaskin gäller det därför att utgå ifrån dina förutsättningar och behov - det är så du lyckas få tag i den allra bästa maskinen.

 

Hitta en bra kaffemaskin med dessa tips

Genom att fundera över och besvara följande frågor blir det enklare att hitta en kaffemaskin som passar bäst för just dig och din arbetsplats:

 

1. Hur många ska använda kaffemaskinen?

En av de allra första sakerna som du bör fundera över är hur många som ska använda kaffemaskinen. Handlar det om en handfull personer eller rör det sig om ett 50-tal?

 

Är det få personer som ska nyttja maskinen räcker det med att välja en mindre modell. Rör det sig däremot om 50-talet medarbetare på ett kontor, kan det vara fördelaktigt att välja en kaffemaskin med hög kapacitet.

 

2. Vilka drycker vill ni att maskinen ska kunna leverera?

På de allra flesta arbetsplatser finns det många olika viljor. En del nöjer sig med traditionellt bryggkaffe medan andra vill kunna njuta av espresso, cappucino, varm choklad, te eller andra drycker.

 

Här gäller det att fundera över vilka viljor och behov som finns på arbetsplatsen. Dricker de flesta traditionellt bryggkaffe? Ja, då kanske det räcker med en enklare modell. Om det däremot finns de som vill kunna avnjuta andra drycker bör ni välja en kaffemaskin med flertalet dryckesalternativ. Fungerar det med pulvermjölk eller önskas det färskmjölk i maskinen?

 

3. Hur viktigt är det med ett välsmakande kaffe?

Förutom att fundera över vilka dryckesalternativ ni önskar, bör ni även fundera över hur viktigt kaffet är för er arbetsplats. Är det något ni värdesätter högt rekommenderar vi er att välja en maskin med avancerade inställningsmöjligheter!

 

4. Ska maskinen vara miljömärkt?

Vi vill att alla ska kunna dricka riktigt gott kaffe på sin arbetsplats. Med gott kaffe menar vi inte bara god smak, utan också ett ansvar för en hållbar utveckling. Vi är därför väldigt stolta över att vara ett av få företag i Sverige som är godkänd för en Svanenmärkt kaffetjänst!

 

Om ni värdesätter miljön lika högt som ni värdesätter ett välsmakande kaffe, kan vi varmt rekommendera er att satsa på en klimatsmart kaffetjänst. Läs mer om vår Svanenmärkta kaffetjänst eller om varför du bör välja ett miljömärkt och etiskt kaffe.

 

5. Vilka krav ställer ni på service och underhåll? 

Sist men inte minst gäller det att fundera över vilka krav som finns på service och underhåll. Vill ni sköta om maskinen själv eller önskar ni att någon servar och finjusterar inställningarna på er maskin?