Kaffemaskin på jobbet

För att kunna njuta av gott kaffe på jobbet gäller det att man väljer en bra kaffemaskin. En maskin som levererar en smakfull kopp kaffe på kort tid. Kan den, förutom att smaka gott, även göra gott ur ett miljöperspektiv, är detta ännu bättre. Vi har därför genomfört ett test av några av de vanligaste kaffemaskinerna som används på arbetsplatser i Sverige.

 

Test av kaffemaskiner på jobbet

Enligt statistik från WRI konsumerar vi svenskar ca 8,2 kilo kaffe per person och år. Då de flesta spenderar majoriteten av sin tid på jobbet innebär detta att en stor del av svenskarnas kaffekonsumtion sker på arbetet. Något som i sin tur medför att det är viktigt att man förser sin arbetsplats med en bra kaffemaskin. En maskin som levererar kaffe som både smakar och gör gott.

 

Intresserad av att lära dig mer om kaffekonsumtionen världen över? Läs då vår tidigare artikel ”I vilket land dricker man mest kaffe?”.

 

Vilken maskin som du ska välja till just din arbetsplats beror bland annat på hur många koppar som ska bryggas per dag, om det finns ett behov av färsk mjölk i kaffet eller rent av andra dryckesalternativ. Nedanstående test kan förhoppningsvis hjälpa dig att bilda en bättre uppfattning om några de olika alternativen som finns tillgängliga på marknaden:

 

Jura Giga X8

 

Jura X8

 

Dryckesalternativ: Färskbryggt kaffe på malet eller hela bönor

Kapacitet: Ca 200 koppar per påfyllning

Vattenpåfyllning: Vattentank om 5 liter

 

Jura Giga X8 är en uppskattad kaffemaskin på många arbetsplatser. Något som inte är särskilt konstigt med tanke på dess användarvänlighet och många dryckesalternativ. Tack vare det inbyggda finskumningsmunstycket kan såväl kunder som medarbetare skämmas bort med smakfulla kaffe- och espressodrycker.

 

Ytterligare en fördel med denna maskin är att den trots sin smäckra storlek har en generös kapacitet om cirka 200 koppar per påfyllning. Sammantaget är Jura Giga X8 en användarvänlig kaffemaskin som levererar kaffe- och espressodrycker av högsta kvalitet. Perfekt för det medelstora kontoret som kan tänka sig visst manuellt arbete med vattenpåfyllning.

 

Nio

 

Nio_20.1_FM_

 

Dryckesalternativ: Färskbryggt- och espressobryggt kaffe på hela bönor, choklad, cappuccino m.fl.

Kapacitet: Ca 300 koppar per påfyllning

Vattenpåfyllning: Automatisk

 

Den förstklassiga kaffemaskinen Nio är utrustad med en unik bryggenhet som gör det möjligt att avnjuta både färskbryggt- och espressobryggt kaffe. Utöver detta har maskinen möjlighet att leverera andra drycker som cappuccino, choklad och liknande.

 

Andra fördelar med denna högkvalitativa maskin är dess generösa kapacitet om cirka 300 koppar per påfyllning, samt den automatiska vattenpåfyllningen. Goda egenskaper som gör Nio till en lättanvänd maskin för det medelstora företaget.

 

Läs mer om Nio.

 

 

WMF 1500 S Classic

 

WMF-1500S mjölkkyl

 

Dryckesalternativ: Espressobryggt kaffe på hela bönor

Kapacitet: Ca 180 koppar per påfyllning

Vattenpåfyllning: Automatisk

 

Från WMF kommer denna helautomatiska espressomaskin som är försedd med dubbla kvarnar och behållare med plats för 0,65 kg bönor vardera. Som om detta inte vore nog kan WMF 1500 S Classic finjusteras med avancerade inställningsmöjligheter, vilket garanterar en perfekt kopp kaffe varje gång.

 

Det perfekta kaffet är dessutom enkelt att begära tack vare den stora och användarvänliga displayen om 8 tum. Detta i kombination med en kapacitet om cirka 180 koppar per påfyllning, medför att maskinen lämpar sig utmärkt för små och medelstora arbetsplatser som önskar en pålitlig kaffemaskin.

 

Zia

 

Zia

 

Dryckesalternativ: Färskbryggt kaffe och espresso på hela bönor, cappuccino, choklad m.fl.

Kapacitet: Ca 300 koppar per påfyllning

Vattenpåfyllning: Automatisk

 

Kaffemaskinen Zia är utrustad med en unik bryggenhet som ger dig möjligheten att tillreda både färskbryggt kaffe och espresso. Utöver detta tillreder maskinen andra dryckesalternativ som cappuccino och choklad. Något som garanterar att samtliga medarbetare kan avnjuta en kopp som faller just dem i smaken.

 

Förutom ett stort urval av drycker är Zia försedd med en användarvänlig display, automatisk vattenpåfyllning och en stor kapacitet om cirka 300 koppar per påfyllning. Egenskaper som gör att den lämpar sig utmärkt på medelstora arbetsplatser som vill slippa manuellt arbete.

 

Läs mer om Zia.

 

EVOlution

 

 

Svanenmärkt kaffetjänst på jobbet

 

Dryckesalternativ: Färskbryggt kaffe på malet eller hela bönor

Kapacitet: Ca 200 koppar per påfyllning

Vattenpåfyllning: Automatisk

 

EVOlution är Beans In Cups alldeles egna kaffemaskin. En maskin som har tagits fram för att leva upp till vårt löfte om att leverera det godaste kaffet på jobbet. I EVOlution återfinns därför två unika inställningsmöjligheter – ABS och MilkCare – som gör det möjligt att finjustera kaffets smak för att passa just dig och dina medarbetare.

 

Något som också är fördelaktigt med EVOlution är dess generösa kapacitet om cirka 200 koppar per påfyllning samt den automatiska vattenpåfyllningen. Som om detta inte vore nog är EVOlution en av marknadens mest gröna maskin tack vare den låga energiförbrukningen. Därför är den också en del av vår Svanenmärkta kaffetjänst. Med andra ord en kaffemaskin som tillreder dryck som både smakar och gör gott.

 

Läs mer om EVOlution.