Vilket julfika passar bäst till kaffet?

En kopp kaffe rymmer cirka 1000 aromer, nästan dubbelt så många som finns i ett glas vin. Dessa kan såklart påverkas, beroende på vad som serveras till kaffet. När man kombinerar kaffe med mat och fika kan man både höja och sänka smakupplevelsen. Häng med på kaffeparning med Peter och Johan! 

Skillnaden på smakupplevelsen kan vara enorm beroende på vad som serveras till innan eller till kaffet. Vid en bra kombination behåller både kaffet och fikat/maten sina karaktärer, i bästa fall gifter sig smakerna med varandra och du får en helt fantastisk smakupplevelse. Har du otur matchar inte kaffet och fikat varandra alls och det blir långt ifrån en angenäm upplevelse. Smakupplevelsen är ju som bekant något som engagerar oss på Benas in Cup. Vår experter jobbar med allt från justeringar av kaffemaskiner till smakevent. Ett exempel detta är just kaffeparning, där vi undersöker vad som passar till kaffet.

 

När det nu börjar närmar sig jul vill vi självklart testa hur julfikat står sig. I klippen nedan guidar Peter Jönsson, smakansvarig, och Johan Nilsson, smakexpert, oss igenom både bittra och ljuvliga smaker.