Vinst i årets Coffee Professionals Cup

Vi är oerhört stolta över att våra smakexperter är regerande mästare av Coffee Professionals Cup, en tävling där Nordens bästa kaffe på jobbet från kaffeautomat koras.

Vi på Beans in Cup är oerhört stolta över att våra smakexperter har tagit guld i tävlingen Coffee Professionals Cup, en tävling där Nordens bästa kaffe på jobbet från kaffeautomat koras. Det var sjunde gången som tävlingen gick av stapeln med Nestlé Professional som arrangör.

Det var en mycket hög nivå på tävlingen och under finalmomentet, som gick ut på att justera smaken på en kopp svart kaffe, levererade Beans in Cup den kopp som bäst motsvarande den önskade smaken. Vinnarnas kaffedrink ”Back to summer” bestod av jordgubbsmjölk, basilika, cold brew och krossad is och ville föra publiken tillbaka till sommaren.

 

Juryns motivering:
”Ni fick en 100-åring (Skånerost) att smaka som en fruktig & pigg 75-åring!”

Tävlingsmomentet gick ut på att tillaga fyra olika sorters kaffe från en kaffeautomat. De fyra kaffesorterna består av svart kaffe med Zoégas, caffé latte, espresso och avslutningsvis en valfri signaturdrink. Bidragen bedöms på såväl kvalitet som kreativitet. Hela tävlingsmomentet kräver stor noggrannhet, kunskap och snabbhet.

Beans in Cup tävlade och vann med maskinen EVOlution som har de unika funktionerna ABS och MilkCare. Vår EVOlution står för exakthet och ger dig det bästa av kaffedrycker ur en maskin. Läs mer om Beans in Cups unika EVOlution.

Man kan minst sagt säga att årets tävling blev succé. Beans in Cup kammade hem alla priser som gick att vinna på festivalen – med råge.

 

Vem är bäst på att smaka av kaffenyanser?

För tredje året i rad tog Beans in Cup hem titeln som nordisk koppningsmästare i kaffetävlingen Coffee Professionals Cupping Championship. Pierina Borg Mekonen, blev smakexperten som tog hem årets vinst.

Coffee Professionals Cupping Championship är en tävling anordnad av Nestlé Professional där experter i kaffebranschen tävlar om att hitta nyanser, skillnader och avvikelser i kaffe på tid.

Det tävlande ska hitta tre avvikande kaffen av nio koppar på tid. Det får endast använda en koppningssked som hjälpmedel när de känner av nyanserna i kaffet. Pierina lyckades på snabbast tid gå igenom dessa nio sorter och hitta flest rätt i finalen.

Årets koppningstävling hade 67 deltagare där fem finalister från olika kaffeföretag till sist tävlade om titeln som nordisk koppningsmästare.

 

Vinnare i årets tävling

Vinnare i Coffee Professionals Cup 2018
Lisen Gren och Peter Jönsson, smakexpert på Beans in Cup

Vinnare i Coffee Professionals Cupping Championship
Pierina Borg Mekonen, smakexpert på Beans in Cup

Café Bar och Latte Art tävling
1:a Dan-Fredrik Asplund, smakexpert på Beans in Cup
3:a Anna Schalander, säljare Beans in Cup