Dags för Coffee Professionals Cup – Nordens bästa kaffe på jobbet!

Coffee Professionals Cup är tävlingen som korar Nordens bästa kaffe på jobbet. Den 27 september tävlar Beans in Cup med smakexperterna Lisen Gren och Peter Jönsson om titeln.

 

Kaffe är viktigt och bara i Norden dricker vi mest kaffe i världen och många dricker flera koppar kaffe varje dag på jobbet. Med dagens teknik och kunnande finns det ingen anledning att kaffe på jobbet ska vara av sämre kvalité än det hemma eller på stan. För att höja nivån på kaffe på jobbet arrangeras varje år Coffee Professionals Cup där kunskaper sätts på prov.

 

Tävlingsmomentet går ut på att tillaga fyra olika sorters kaffe från en kaffeautomat. De fyra kaffesorterna består av svart kaffe med Zoégas, caffé latte, espresso och avslutningsvis en valfri signaturdrink. Bidragen bedöms på såväl kvalitet som kreativitet. Hela tävlingsmomentet kräver stor noggrannhet, kunskap och snabbhet.

 

-Jag tävlade för första gången förra året, och mitt deltagande har verkligen sporrat mig och motiverar mig i min vardag att hjälpa våra kunder att få sitt viktiga kaffe så gott som möjligt. Jag är sugen på revansch och ser fram emot årets tävling, säger Lisen Gren, smakexpert på Beans in Cup.

 

Vad ser ni fram emot mest inför den här dagen?

-Jag ser fram emot att representera ett stort och bra företag i en så viktig gren som just smak, säger Peter Jönsson.

 

-Det ska bli spännande att se vad vi kan bjuda på för smakupplevelser och samtidigt få inspireras av andra, säger Lisen Gren.

 

Det senaste årens kaffetrender har höjt kvaliteten på kaffe hemma och på kaffebarerna. Detta har även haft en positiv utveckling för kaffet på jobbet. Folk accepterar inte dåligt kaffe på jobbet längre och allt fler arbetsgivare inser också att kaffet de erbjuder måste vara gott. Dessutom är det mycket värdefullt med de spontana möten som sker vid kaffemaskinen på arbetet. Läs mer om hur viktig pauskultur på arbetsplatsen är.

 

Vad är hemligheten bakom ett riktigt gott kaffe från en kaffemaskin?

-För att få fram ett gott kaffe krävs det kunskap om både kaffe och maskin. Vi justerar smaken tills kunden blir nöjd, och vår kunskap gör att vi lyckas få fram unika smaker till våra kunder, säger Lisen Gren, smakexpert Beans in Cup.

 

smakexpert

 

Vad får vi se i årets tävling?

-Som team kompletterar vi varandra väldigt bra, vi är experter på att optimera smak och tekniken bakom för att få fram ett gott kaffe, säger Peter Jönsson.

 

-Vi kommer att bjuda alla på en unik smakresa, säger Lisen Gren.

 

Beans in Cup har tävlat och tagit pallplats vid nästan varje medverkan. Två år i rad kammade vi även hem titeln Nordens bästa kaffe på jobbet. Coffee Professionals Cup hålls i Friends Arena i Stockholm den 27 september och arrangeras av Nestlé Professional. Där koras Nordens bästa kaffe på jobbet. Kom förbi och heja fram våra smakexperter till final.