Beans in Cup förvärvar Kontex Kaffeverksamhet

Det svenska office-coffee-företaget Beans in Cup stärker sin position ytterligare i Sverige genom att förvärva KONTEX kaffeverksamhet i Norrbottens Län. Beans in Cup finns redan idag representerat med eget kontor i Kiruna och målet med förvärvet är att bli en starkare aktör inom segmentet kaffe på jobbet i hela Norrbottens Län. Med förvärvet finns vi i Kiruna, Gällivare, Boden och Luleå. Det har under en längre tid legat i företagets strategi att etablera en bättre täckning i hela norra Sverige och komma närmare företagen i denna region för att kunna erbjuda dessa kompletta kaffelösningar på arbetsplatsen. Datum för övertagandet är 1 mars 2022.

 

–Det är med stor glädje vi välkomnar KONTEX kaffekunder till Beans in Cup. Vår förstärkta närvaro i Norrbottens Län kommer bli till en fördel för alla och vi kommer som alltid se till att leva upp till våra kundlöften: smak, service och hållbarhet, säger Johan Åberg, VD på Beans in Cup. KONTEX värderingar harmoniserar bra med våra när det gäller att kunna erbjuda hög kvalité på både kaffe och service, fortsätter Johan Åberg.

 

–Vi känner oss trygga med att våra kaffekunder blir väl omhändertagna och fortsatt får samma goda service. När vi nu väljer att lämna över den delen av vår verksamhet kommer vårt fortsatta engagemang att vara som aktieägare i Beans in Cup, säger Hans-Erik Björnström, VD för KONTEX. Vi är också övertygade om att Beans in Cup blir en långsiktigt bra partner som kan utveckla konceptet ytterligare, tillägger Hans-Erik.

 

Godaste kaffet på jobbet

Beans in Cup är en av Sveriges ledande aktörer inom kaffe på kontor och arbetsplatser och vi är passionerade i vår strävan att erbjuda ett bättre kaffe på jobbet. Beans in Cup etablerades år 2017 genom en sammanslagning av tre olika kaffebolag. Tillsammans finns en bakgrund inom kafferosteri, maskintillverkning och smakkoncept, vilket gör oss till den optimala kaffeleverantören inom kaffe till kontor. Vi finns på 20 orter från Kiruna i norr till Malmö i syd med cirka 225 anställda. Kaffe är viktigt och vi vill att det godaste kaffet ska finnas på jobbet. Det säkerställer vi genom professionalism. Vår kunskap och vårt engagemang gör att varje kund får en god upplevelse, både utifrån Smak, Service och Hållbarhet, som också utgör vårt kundlöfte. 

 

För mer information