Så enkelt gör du rent din kaffemaskin

Om du inte rengör din kaffemaskin, smakar kaffet inte gott. För att behålla den goda smaken, är det därför viktigt att ta hand om din kaffemaskin. Vi ger dig tre snabba tips att tänka på innan du startar upp kaffemaskinen på jobbet.

 

  • Byt gärna till nytt kaffe i maskinen om kaffeförbrukningen varit låg under ledigheter
  • Kaffe som har varit i kontakt med luft längre tid än några veckor får smakförsämringar
  • Se över datummärkning på alla ingredienser i eventuella förråd

 

Rengör din kaffemaskin

Fördelen med en kaffemaskin jämfört med en kaffebryggare är att den sköter dosering och rengöring av systemet, men glömmer du att byta ut kaffet vid låg användning, blir kaffet snabbt gammalt. Om du vill säkerställa smaken lite extra, rekommenderar vi att byta ut kaffebönorna och rengöra behållarna efter längre ledigheter eller minskad användning av kaffemaskinen.


Varför smakar kaffet ibland olika?

Gammalt kaffe och kafferester ger dålig smak på kaffet. Därför kan du känna skillnad på din kopp kaffe från innan rengöring och efter rengöring av din kaffemaskin. För att behålla den goda smaken på kaffet är det viktigt att man rengör alla behållare och hela maskinen både invändigt och utvändigt för att slippa bismak på det färskbryggda kaffet.

 

Som kund hos Beans in Cup ingår service där vi kommer ut till er och rengör er maskin. Vid rengöring tar Beans in Cups smakkontrollanter ut alla smakpåverkande delar och rengör noga för att få bort kaffeoljor som kaffebönorna utsöndrar vid malning samt beläggningar och kladd. Det gör att vi kan garantera smaken på kaffet ännu bättre.