Vår smakexpert tipsar om det godaste kaffet inför påsken

Vi närmar oss påsk, vilket för många av oss innebär god mat och godis. Varför inte göra något extra även av kaffet? Vår smakexpert Peter Jönsson tipsar om vad du kan göra för att få till ett gott påskkaffe, både på jobbet och hemma.

Det är många som uppskattar en bit choklad till kaffet, men det är mindre vanligt att man vågar sig på att blanda kaffe och chokladdrycker.

 

- Jag upplever att många ryggar tillbaka när man pratar om choklad i kaffet istället för bredvid. Men blandar man på rätt sätt kan man få en helt ny smakupplevelse, förklarar Peter Jönsson.

 

Det finns flera kaffedrinkar som innehåller choklad, till exempel Kaffe mocca och Wiener melange. Den drycken Peter tycker passar bäst till påsk är Espresso choc.

 

- Det som framhävs i just denna dryck är choklad med kaffeton, espressons bitterhet gör sig bra här och sitter kvar i munnen. Det är dock viktigt att inte överdosera chokladen, så den blir för mättande. Nyckeln till att lyckas är att dosera väl, Säger Peter Jönsson.

 

I Beans in Cups kaffemaskiner går det att välja en perfekt blandad Espresso choc i menyn. Vill du prova drycken hemma ger Peter tips på hur du gör:

 

  • Värm chokladdryck och fyll upp en tredjedel av ett mindre glas.
  • Toppa med en espresso.
  • Rör sedan ordentligt med en tesked.