Beans in Cup blir leverantör till Icehotel i Jukkasjärvi

Beans in Cup har nyligen blivit kaffeleverantör till Icehotel i Jukkasjärvi

 

I december fick vi på Beans in Cup Icehotel i Jukkasjärvi som kund, något som vi är otroligt stolta över. Det är vårt Kiruna-kontor som fått äran att serva detta alldeles speciella uppdrag. Självklart ska vi se till att de får njuta av de bästa varma dryckerna på detta kalla ställe.

 

Icehotel är världens första och största hotell byggt av snö och is. Detta vinterhotell har återuppstått i en ny skepnad varje vinter under de tre senaste årtiondena, varje år med helt ny konst att uppleva. Varje år under en intensiv period i november och början av december, förvandlas tomrummet vid älvkanten till ett magnifikt hotell byggt av is och snö. Under fem månader är det möjligt för gäster från hela världen att uppleva den förgängliga konsten i vinterhotellet innan den under våren smälter ner till den intilliggande Torne älv. Utöver femton till tjugo isrum av standardförfarande ryms även tolv unika konstsviter i vinterhotellet, alla specialdesignade och handgjorda av konstnärer från världens alla hörn.

 

Claus Hartmann, restaurangchef på Ishotellet förklarar att Beans in Cup blev den kaffeleverantör man fastnade för till sist. En anledning var att man på Icehotel jobbar för att bedriva en hållbar verksamhet och söker därför alltid efter leverantörer och samarbeten som bidrar till detta och själva har ett hållbarhetstänk i sina verksamheter, något som Beans in Cup levererar.

 

I dagsläget har man tre maskiner utplacerade på anläggningen och installerade med kaffe från Arvid Nordquist, som hotellets gäster kan avnjuta. Dessa finns placerade på Icehotels konferensavdelning, och även i The Hub och Riverside.

 

-Vi är mycket stolta och glada över att få leverera kaffe till Icehotel. De, liksom vi på Beans in Cup, har samma värderingar när det gäller hållbarhet och detta tillsammans med vikten av att få ett kaffe med riktigt bra smak gör detta till en bra match, säger Tommy Stålnacke, platschef på Beans in Cup i Kiruna.