Helautomatisk kaffemaskin - en köpguide

Det finns en mängd olika kaffemaskiner på marknaden, allt ifrån enklare bryggare till mer avancerade maskiner med flera dryckesalternativ. I denna artikel tänkte vi fokusera på det sistnämnda. Vi berättar bl.a. mer om varför du bör välja en sådan maskin till din arbetsplats, samtidigt som vi tipsar om några av våra populära produkter inom denna kategori.

Goda anledningar att välja en helautomatisk kaffemaskin

Det finns många goda anledningar till varför du bör välja att investera i en helautomatisk kaffemaskin till din arbetsplats. Nedanför har vi samlat några av de allra främsta:

 

1. Flertalet dryckesalternativ

Som nämnts inledningsvis inkluderar dessa maskiner flertalet dryckesalternativ. Det kan handla om allt ifrån vanligt bryggkaffe till espresso och caffé latte. Utöver kaffe kan de även innehålla varm choklad och tevatten.

 

Att kunna välja mellan flertalet drycker är såklart fördelaktigt på en arbetsplats, där smakerna kan skiljas åt.

 

2. Bryggning med största perfektion

En annan stor fördel med dessa maskiner är att de tillreder dryckerna med största perfektion, oavsett om du väljer en slät kopp kaffe, en mustig espresso eller en varm choklad. Du kan alltid vara säker på att få en välsmakande upplevelse!

 

3. Glada medarbetare

Tack vare att alla medarbetare har möjlighet att välja en dryck som faller just dem i smaken, samtidigt som den tillreds med största perfektion, kan du också räkna med gladare miner på jobbet.

 

4. Det sparar tid

Att brygga stora mängder kaffe med en traditionell bryggare tenderar att ta väldigt mycket tid. Tid som istället kan läggas på andra viktigare uppgifter. Med en automatisk bryggare kan du tillreda en perfekt kopp kaffe på några sekunder, vilket gör att du och dina medarbetare sparar tid i det långa loppet.

 

5. Det minskar svinn

Traditionella bryggare är inte bara tidstjuvar, utan de kan även vara miljöbovar. Att beräkna åtgången av kaffe är alltid svårt när man är många medarbetare, vilket brukar medföra att man gör för mycket kaffe som sedan slängs. Med en maskin får du bara en kopp åt gången och minskar således onödigt svinn.