Lara fixar jobbet med sin lådcykel

Lara Nickel är en av våra viktiga medarbetare på vårt Linköpingskontor. Lara började där i februari 2018 och hade då sedan några år tillbaka städat lokalerna där varje vecka, något hon gjorde med stort engagemang och med en kvalitet som få städbolag levererat innan henne.  

Laras driv och lojalitet gjorde att vi internt diskuterade att hon skulle passa bra in i vårt team om tillfälle dök upp. När detta sedan inträffade tog vi chansen direkt att tillfråga henne om hon ville bli anställd som servicemedarbetare på Beans in Cup. Med glädje tackade Lara ja till tjänsten och denna anställning är något vi verkligen är nöjda med.  

 

Lara utmärker sig en del mot andra servicemedarbetare då hon saknar körkort och har valt att ta sig fram i stan på en lådcykel som är eldriven. Vi är naturligtvis nyfikna på hur det fungerar att serva våra viktiga kunder med elcykel och hur det fungerar för henne i vardagen, så vi ställde några frågor till Lara.

 

Hur kommer det sig att du använder en cykel för att ta dig fram i stan och kunderna?

- Jag tycker att det är supersmidigt och enkelt att ta sig fram i stan och dessutom få en parkering riktigt nära kunden.

 

Hur många kilometer blir det ungefär på cykeln på en arbetsdag?

- Det varierar naturligtvis men jag tror jag det ligger ungefär på omkring 20 kilometer i snitt, men om jag har många leveranser blir det ännu mer.

 

Ungefär hur många kundbesök hinner du på en dag?

- Jag brukar följa mitt schema så gott jag hinner och då blir det 14-16 kunder om dagen. Det hinner jag på min cykel!

 

När du började på Beans in Cup fick du själv välja vilken typ av elcykel du ville ha. Du valde en trehjuling med låda fram för att du även ville kunna hjälpa till med leveranser. Hur många leveranser blir det ungefär per dag?

- Det beror ju på vart kunderna som har leveranser just den dagen finns, om det är leveranser mitt i stan eller i närheten av vårt kontor. Men det brukar bli ungefär 4–6 leveranser om dagen. Och sen tillkommer ju alla servicebesök.

 

Hur många kartonger kaffe får du plats med i lådan?

- En kartong innehåller 8 förpackningar med 750 gram kaffe i varje och jag får med mig 4 stycken kartonger i min låda.

 

Vilka reservdelar har du med dig?

- Lådan rymmer ganska mycket! Jag har med en brygg, en motor till kaffemaskin, olika små reservdelar, en väska med verktyg, en liten kartong med hygienartiklar till kaffemaskinen och en vattenkyl och en hink.

 

Vilka för- och nackdelar finns det att cykla?

- Ja, det finns ju förstås både och. Fördelarna är ju att det ger jättebra motion och mycket luft och ibland träffar man kunder eller andra människor på vägen som är nyfikna och vill höra mer om min lådcykel. Nackdelen är ju om man får punktering, vilket har hänt, eller då det regnar och är blötsnö, och nu går vi ju in mot den delen av året.

 

Ja, på tal om det, hur fungerar det att åka på vintern?

- Det går bra. Till vintern byter jag alla tre däcken till vinterdäck och så kör jag extra försiktigt. Och tar på mig extra kläder såklart.

 

Har du fått några reaktioner från kunder?

- Absolut! Många tycker att det är jätteroligt, en del vill till och med ta foton på mig och cykel. De flesta är supernöjd med det här nya sättet jag levererar och löser problemen snabbt på. Att det dessutom är ett väldigt miljövänligt färdmedel är ju också något jag fått positiv respons på.

 

Till sist: Hur tycker du vi kan motivera fler av våra medarbetare att skippa bilen och ta fram cykeln istället?

- Jag tycker fler ska tänka utanför boxen och bekvämligheterna. Det är ju jättebra motion och riktigt bra för miljön! Dessutom sparar det mycket pengar för företaget då jag slipper betala bränsle och även parkering ute hos kund. Man tänker helt enkelt på en hållbar framtid – både för dig själv och för företaget!

 

Vi tackar Lara för hennes tid och önskar henne lycka till med fortsatta leveranser och service samt att hon ser till att köra försiktigt nu när vi närmar oss vintern.