5 fördelar med ett godare kaffe på jobbet

Av Beans in Cup

Kaffe på jobbet

Vi har tidigare delat med oss av tre tips för att få ett bra kontorskaffe. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och berätta mer om varför man faktiskt ska satsa på att skaffa ett bättre kaffe på jobbet samt vilka fördelarna med detta är!

5 fördelar med ett godare kaffe på jobbet

Det finns många goda anledningar till att verkligen satsa på att skapa en bättre kaffeupplevelse på arbetsplatsen. Nedan har vi samlat en handfull av dem:

1. Det ökar trivseln bland medarbetarna

Sverige är ett av världens mest kaffekonsumerande länder, vilket du kan lära dig mer om i vår tidigare artikel ”I vilket land dricker man mest kaffe?”. Då många svenskar arbetar heltid innebär det alltså att en betydande del av kaffekonsumtionen sker på våra arbetsplatser.

Trots detta är det många anställda som är missnöjda med det kaffe som finns på deras jobbet. Något som vi på Beans in Cup också märker då den vanligaste önskan från våra kunder är en kaffelösning som äntligen klarar av att leverera gott kaffe.

Genom att satsa på en förstklassig kaffelösning kan du således öka trivseln bland dina medarbetare!

2. Det ger ett professionellt intryck

Det är inte enbart dina medarbetare som kan dra nytta av en professionell och välsmakande kaffelösning. Om det ofta finns kunder och andra besökare på din arbetsplats bidrar kaffet till att skapa ett professionellt intryck av verksamheten.

3. Det medför många hälsofördelar

Visste du att det finns en mängd olika hälsofördelar med att dricka kaffe varje dag? Som exempel bidrar kaffe till att:

  • Du blir på bättre humör
  • Du löper mindre risk att bli deprimerad
  • Du får lättare att lära dig nya saker
  • Du får bättre reaktionsförmåga
  • Du kan förbättra dina träningsresultat

Fler av kaffets hälsofördelar hittar du i vår tidigare artikel ”10 skäl att dricka kaffe varje dag”.

4. Det ökar effektiviteten

Under 2018 lät tidningen Kollega räkna ut hur många timmar om året som en genomsnittlig kaffedrickare faktiskt väntar på kaffe. Och du kommer troligtvis finna resultatet väldigt häpnadsväckande!

Man kom fram till att en genomsnittlig kaffedrickare tillbringade hela 12 timmar och 40 minuter per år med att vänta på kaffemaskinen på jobbet. Bryter man ned detta så innebär det att över en timme i månaden går åt till att vänta på kaffe. Det är många ineffektiva timmar på ett år.

Genom att skaffa en professionell kaffemaskin som snabbt maler och tillreder en god kopp kaffe, kan du således minska den tid som du och dina medarbetare väntar på kaffe varje år.

5. Det är fördelaktigt för ert CSR-arbete

Här på Beans in Cup anser vi att ett bra kaffe inte bara ska smaka gott, utan även göra gott för både människor och miljö. Något som ett tredjeparts-certifierat kaffe gör. Genom att satsa på en professionell kaffelösning som bidrar till en positiv miljö- och samhällsutveckling, kan ni således förbättra organisationens CSR.

Ta hjälp av Beans in Cup

Som du säkerligen har märkt finns det många goda anledningar att satsa på att erbjuda dina medarbetare bra kaffe på jobbet. Om du önskar hjälp med detta, kan du med fördel vända dig till oss på Beans in Cup!

Vi erbjuder kompletta kaffelösningar som inkluderar både smak- och driftgaranti. Som en del av vårt gedigna hållbarhetsarbete tillhandahåller vi endast kaffe som certifierats av tredje part samtidigt som våra kaffemaskiner drivs på förnybar el.

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig och dina medarbetare att få ett godare kaffe på jobbet!

Checklista-val-av-kaffelev-Beansincup