Den perfekta bryggtemperaturen för en espresso

Av Beans in Cup

Bryggtemperatur espresso

Vi har i en tidigare artikel redogjort för vikten av rätt vattentemperatur under kaffebryggningen. Då med fokus på traditionellt bryggkaffe. Espressokaffe bör däremot tillredas under andra temperaturer, vilket vi redogör för här nedan.  

Temperaturen är avgörande för smaken

Precis som vid tillredningen av bryggkaffe är vattentemperaturen avgörande för smaken vid espressobryggning. Det krävs en idealisk temperatur för att bönorna ska ge ifrån sig de perfekta smakerna som är så utmärkande för espressokaffe!

För låg temperatur och bönorna får inte ut alla de där aromerna hundratals aromerna i koppen. För hög temperatur och smakbilden blir såväl bitter som besk.

Ja, som du säkerligen märkt är temperaturen avgörande för smaken. Men vilken bryggtemperatur är egentligen mest optimal när man ska tillreda den perfekta espresson?

Optimal bryggtemperatur för en espresso

När du ska tillreda en espresso är det viktigt att vattentemperaturen är 88 grader ± 2 grader, till skillnad från bryggkaffets 92–96 grader.

Fler tips för att tillreda den perfekta espresson

Det finns däremot fler faktorer som är avgörande för att få till de rätta smakerna. Som exempel gäller det att välja rätt malningsrad på bönorna samt säkerställa att maskinen klarar av att hålla rätt tryck och bryggtid. Något som du kan fördjupa dina kunskaper om i vår tidigare artikel ”Hur gör man en perfekt espresso?”.

Få ett godare kaffe med Beans in Cup

På Beans in Cup vill vi att alla ska kunna dricka riktigt gott kaffe på sin arbetsplats, oavsett om man föredrar traditionellt bryggkaffe eller krämiga espressos. Vi har därför utvecklat ett unikt helhetskoncept som kretsar kring smak, service och hållbarhet.

Välj mellan otaliga kaffemaskiner, espressomaskiner och kaffebryggare. Fyll de sedan med miljömärkt kaffe från marknadsledande varumärken som Arvid Nordquist, Zoégas, Löfbergs m.fl. 

Som om detta inte vore nog ser vi alltid till att finjustera maskinerna så att kaffet faller just dig och dina medarbetare i smaken, varpå vi kontinuerligt ser över och servar dem.

Checklista-val-av-kaffelev-Beansincup