3 goda anledningar att börja dricka kaffe

Av Beans in Cup

Börja dricka kaffe

Sverige är ett av världens mest kaffekonsumerande länder. Så mycket som 9 kg kaffe per person och år konsumeras i vårt avlånga land. Tillhör du en av dem som fortfarande inte ”lärt sig att dricka kaffe”, så är denna artikel perfekt. Vi tänkte nämligen lista tre goda anledningar att börja dricka kaffe samt berätta mer om hur du kan lära dig att gilla det.

Därför bör du dricka kaffe

Som tidigare nämnts finns det många goda anledningar att börja dricka kaffe. Nedan har vi samlat några av dem:

1. Det finns många positiva hälsoeffekter

Vad många inte vet är att kaffe kan medföra många positiva hälsoeffekter. Som exempel kan det göra att du får i dig viktiga antioxidanter, göra att du blir mer fokuserad samt minska risken för att råka ut för allvarliga sjukdomar som cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.

Vill lära dig mer om alla möjliga hälsoeffekter, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Positiva hälsoeffekter av kaffe (de är fler än du tror)”.

2. Det är väldigt socialt

Kaffemaskinen blir oftast en gemensam samlingspunkt på arbetsplatsen. Man stöter på kollegor och får tid att socialisera sig. En till synes liten paus som kan ha stor inverkan på din hälsa och effektivitet.

Att dricka kaffe är således mycket socialt, såväl på jobbet som i privatlivet. Vart man än kommer finns det någon som är redo att slå sig ner och prata över en kopp kaffe. Och bara det är ju en god anledning till att börja avnjuta denna dryck!

För att lära dig mer om hur kaffepauserna kan ha en positiv inverkan på din hälsa och på ditt arbetsresultat, rekommenderar vi dig att kolla in vår tidigare artikel ”Fikapaus gör dig effektiv på jobbet”.

3. Det finns mycket att lära sig

Kaffe är på många sätt likt vin. Det är en komplex dryck som kan variera mycket i smak beroende på hur den framställts, vilka bönor som använts, hur de rostats och hur de tillretts.

För många växer sig därför intresset för denna dryck allt större. Man vill lära sig allt som är värt att veta, vilka olika bönor det finns, vilka olika rostningsmetoder som finns och hur man kan tillreda dem på bästa sätt. Något som i sin tur kan leda till att man får en helt annan uppskattning för kaffet!

Så lär du dig dricka kaffe

I Sverige brukar man prata om att ”lära sig dricka kaffe”. Många gillar nämligen inte kaffesmaken första gången de testar. Men det finns enkla sätt som du kan prova om du vill. Nedan har vi samlat några av dem:

Prova olika bönor, rostningsgrader och tillredningsmetoder

Som tidigare nämnts är kaffe en komplex dryck som kan variera mycket i smak. Kanske är det bara så att du har testat ett kaffe som inte faller dig i smaken? Ett tips är därför att prova dig fram, testa olika bönor, rostningsgrader och tillredningsmetoder.

Du hittar mer information om allt detta i våra tidigare artiklar:

Testa olika kaffedrycker

När de flesta tänker på kaffe så förs tankarna till den traditionella svarta koppen. Faktum är att det finns en mängd olika kaffedrycker som bl.a. innehåller skummad eller varm mjölk. Det kan därför vara bra att prova sig fram även här.

Om du är intresserad av att lära dig mer om vilka olika drycker som finns, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Vad kan du egentligen om olika kaffedrycker?”. Och för dig som vill experimentera ännu mer kanske kaffedrinkar kan vara lockande:

Där har du det – tre goda anledningar att börja dricka kaffe samt tips på hur du lär dig att göra detta.

Få ett godare kaffe med Beans in Cup

På Beans In Cup brinner vi för att optimera kaffet på arbetsplatser i hela Sverige. Detta gör vi genom att tillhandahålla kompletta kaffelösningar som passar just dig, dina medarbetare och er arbetsplats.

Förutom ett brett sortiment av kaffemaskiner, espressomaskiner och kaffebryggare så erbjuder vi också ett stort utbud av kaffe. Det är ni själva som väljer vilket kaffe som ska serveras i er maskin.

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig att hitta en kaffelösning som passar just dig och dina behov.

Checklista-val-av-kaffelev-Beansincup