Så brygger du kaffe med Aeropress

Av Beans in Cup

Så brygger du kaffe med Aeropress

brygg kaffe med Aeropress

Aeropress är en smart och enkel kaffebryggare för dig som vill brygga en kopp kaffe. Allt du behöver för en kopp är bryggmalet kaffe, vatten och en Aeropress. Resultatet blir en häftig smakupplevelse med utrymme att experimentera med smaken.

Nedan har du recept på hur du brygger med en Aeropress från vår alldeles egna smakexpert Danne Asplund.

Steg för steg – så gör du kaffe med Aeropress

  1. Använd valfritt malet kaffe, från hela bönor som du själv maler eller vanligt bryggkaffe som du köper i butik. Ett tips är att använda ett smakrikt kaffe med toner av frukt eller bär.
  2. Mät upp 7 gram malet kaffe per dl vatten. För starkare kaffe eller om kaffet kräver mer för att komma till liv, kan du justera mängden malet kaffe. Här finns utrymme att experimentera.
  3. Fyll cylindern med kaffe och vatten och placera i pressdelen. Låt det dra en stund och pressa sedan vätskan genom kaffet och filtret direkt ned i koppen.
  4. Vi rekommenderar en temperatur från 85-92 grader. Vilken temperatur beror lite på vilket kaffe man använder. En del kaffesorter är känsligare för högre temperaturer vilket kan ge en bränd smak. Här får du känna dig fram vad som blir bäst.
  5. Att brygga med en Aeropress påverkar smaken väldigt direkt av allt man gör med vatten och kaffeblandningen, till exempel dragningstiden, om man bubblar kaffet eller rör om i blandningen. Allt man gör känns direkt på smaken i kaffet. Så experimentera och testa dig fram till din perfekta kopp kaffe.
  6. Smaka och njut av en smakfull kopp bryggkaffe!

Se vårt utbud av kaffebryggare >>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.