Latte Macchiato vs Latte – vad är skillnaden?

Av Beans in Cup

Det finns en mängd olika typer av kaffedrycker. Många gånger kan det dock vara svårt att veta vad som skiljer dem åt. Inte minst när det kommer till Latte Macchiato och Latte, två drycker med näst intill identiska namn. Här berättar vi därför mer om vad som är skillnaden mellan en Latte Macchiato och Latte.

Vad är Latte Macchiato?

Macchiato är en italiensk kaffedryck som består av espresso, enkel eller dubbel, toppad med en liten skvätt skummad mjölk. Latte Macchiato är raka motsatsen. Istället för att börja med espresso inleder man med att hälla upp en rejäl dos skummad mjölk i glaset. Därefter toppar man med lite espresso.

Vad är Latte? Vad betyder latte?

Latte, eller Caffe Latte som det egentligen heter, härstammar även den från Italien. Likt Macchiaton är det en dryck som består av mer mjölk än kaffe. Mer specifikt består den av en fjärdedel espresso och tre fjärdedelar varm mjölk som sedermera toppas med skummad mjölk. Namnet latte kommer från ordet för mjölk på italienska.

Skillnaden mellan Latte Macchiato och Latte

För att summera det hela kan Latte Macchiato bäst beskrivas som skummad mjölk som toppas med en liten mängd espresso, till skillnad från Latte som består av espresso och varm mjölk som avslutas med en krona av skummad mjölk.

Den största skillnaden är således att en Macchiato innehåller skummad mjölk medan en Latte innehåller mestadels varm mjölk.

Vill du veta mer om vad som är skillnaden mellan andra kaffedrycker?

Spana då in våra tidigare artiklar:

Få ett godare kaffe med Beans in Cup

På Beans in Cup vill vi att alla ska kunna dricka riktigt gott kaffe på sin arbetsplats, oavsett om man föredrar traditionellt bryggkaffe eller krämiga espressos. Vi har därför utvecklat ett unikt helhetskoncept som kretsar kring smak, service och hållbarhet.

Välj mellan otaliga kaffemaskiner, espressomaskiner och kaffebryggare. Fyll de sedan med miljömärkt kaffe från marknadsledande varumärken som Arvid Nordquist, Zoégas, Löfbergs m.fl.

Som om detta inte vore nog ser vi alltid till att finjustera maskinerna så att kaffet faller just dig och dina medarbetare i smaken, varpå vi kontinuerligt ser över och servar dem.

Checklista-val-av-kaffelev-Beansincup