Vad är det för skillnad på macchiato och cappucino?

Av Beans in Cup

Skillnad på macchiato och cappucino

Det finns en mängd olika kaffedrycker där ute, varav macchiato och cappucino är två av dem. Men vad är det egentligen för skillnad på dessa två, till synes ganska lika drycker?  Det tänkte vi reda ut här.

Vad är en macchiato?

Macchiaton, även kallad Caffé Macchiato, har sitt ursprung i Italien och betyder faktiskt ’fläckigt kaffe’ på italienska. Det är en förhållandevis enkel dryck med fåtalet ingredienser – espressokaffe och ångad mjölk. Man använder sig enkelt med antingen en enkel eller en dubbel espresso som sedan toppas med lite ångad mjölk. Mer komplicerad än så är inte macchiaton!

Vad är en cappucino?

Likt macchiaton har cappucinon sitt ursprung i Italien. Namnet uppkom eftersom dryckens bruna färg liknade färgen på kapucinmunkarnas ordensdräkt. Bland italienarna är denna kaffedryck framförallt populär att avnjuta tillsammans med frukosten. En klassisk cappucino består av lika delar espresso, ångad mjölk och skummad mjölk.

Skillnaden mellan macchiato och cappucino

Den huvudsakliga skillnaden mellan dessa två drycker är alltså att cappucinon består av en tredjedel espresso, en tredjedel ångad mjölk och en tredjedel skummad mjölk, medan macchiaton endast innehåller espresso och ångad mjölk.

Vill du fördjupa dina kunskaper och lära dig fler spännande drycker, kan du med fördel spana in vår tidigare artikel där vi listar olika kaffedrycker.

Få ett godare kaffe med Beans in Cup

På Beans in Cup vill vi att alla ska kunna dricka riktigt gott kaffe på sin arbetsplats, oavsett om man föredrar traditionellt bryggkaffe eller krämiga espressos. Vi har därför utvecklat ett unikt helhetskoncept som kretsar kring smak, service och hållbarhet.

Välj mellan otaliga kaffemaskiner, espressomaskiner och kaffebryggare. Fyll de sedan med miljömärkt kaffe från marknadsledande varumärken som Arvid Nordquist, Zoégas, Löfbergs m.fl.

Som om detta inte vore nog ser vi alltid till att finjustera maskinerna så att kaffet faller just dig och dina medarbetare i smaken, varpå vi kontinuerligt ser över och servar dem.

Checklista-val-av-kaffelev-Beansincup