Hur mycket koffein är det i espresso? Vi ger dig svaret

Av Beans in Cup

Vi har i en tidigare artikel redogjort för hur mycket koffein det finns i traditionellt bryggkaffe. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och redogöra för hur mycket koffein som finns i espressokaffe.

Så mycket koffein är det i en espresso

Exakt hur mycket koffein som finns i en espresso beror såklart på hur mycket man doserar samt på vilken typ av böna man använder. Som exempel innehåller Arabicabönorna oftast dubbelt så mycket koffein som Robustabönorna. Mer information om vad som skiljer dessa åt hittar du i vår tidigare artikel om kaffebönor.

Med det sagt så brukar de flesta kunna enas om att koffeinhalten i en enkel espresso ligger på cirka 50 mg. Eftersom en dubbel espresso är dubbelt så stor så innehåller den också dubbla mängden koffein, d.v.s. 100 mg.

Innehåller espresso mer koffein än bryggkaffe?

När man pratar om koffeinmängden i espresso är det många som
börjar fundera på om en espresso innehåller mer koffein än traditionellt
bryggkaffe, något som de flesta brukar tro. Men faktum är att en dubbel
espresso innehåller samma mängd koffein som en kopp bryggkaffe.

Utöka dina kaffekunskaper i vår blogg

Vi hoppas att du nu har fått svar på frågan ”hur mycket koffein är det i espresso?”.

Om du vill utöka dina kaffekunskaper ytterligare rekommenderar vi dig att spana in vår blogg, i vilken du hittar otaliga artiklar om kaffe. Nedanför har vi samlat ett urval artiklar som kanske faller dig i smaken:

Få ett godare kaffe med Beans in Cup

På Beans in Cup vill vi att alla ska kunna dricka riktigt gott kaffe på sin arbetsplats, oavsett om man föredrar traditionellt bryggkaffe eller krämiga espressos. Vi har därför utvecklat ett unikt helhetskoncept som kretsar kring smak, service och hållbarhet.

Välj mellan otaliga kaffemaskiner, espressomaskiner och kaffebryggare. Fyll de sedan med miljömärkt kaffe från marknadsledande varumärken som Arvid Nordquist, Zoégas, Löfbergs m.fl.

Som om detta inte vore nog ser vi alltid till att finjustera maskinerna så att kaffet faller just dig och dina medarbetare i smaken, varpå vi kontinuerligt ser över och servar dem.

Vill du lära dig mer om våra tjänster? Lämna din e-post samt ort så återkommer vi till dig.

Checklista-val-av-kaffelev-Beansincup