5 tips för att tillreda det bästa bryggkaffet

Av Beans in Cup

Bästa bryggkaffet

Att tillaga den perfekta koppen kaffe är en konst. Det kräver såväl rätt val av produkt som rätt bryggteknik. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av fem tips som hjälper dig att tillreda det bästa bryggkaffet.

Så får du det bästa bryggkaffet

Det finns många faktorer som är avgörande för att kunna tillreda den perfekta koppen kaffe. Nedan har vi samlat fem tips som hjälper dig att lyckas med just detta:

1. Välj bryggare med omsorg

Det finns tusentals olika kaffebryggare på marknaden. För att tillreda den perfekta koppen krävs det framförallt att maskinen håller rätt temperatur, vilket är mellan 92–96 ℃. Se därför till att välja en högkvalitativ kaffebryggare som klarar av att nå upp till och hålla rätt temperatur under hela processen, det kommer hjälpa dig att uppnå den perfekta koppen.

2. Var noga med valet av kaffe

Det är stor skillnad på kaffe och kaffe. För att få en välsmakande kopp gäller det därför att välja ett välbalanserat kaffe som faller just dig i smaken.

Vår kära svarta dryck är nämligen mycket komplex och innehåller upp till tusen olika smakaromer, samtidigt som vi alla föredrar olika smaker. För att lära dig navigera mellan de olika aromerna och hitta den produkt som passar bäst för just dig, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Så väljer du rätt automatkaffe”.

Förutom smak bör du även tänka på att välja ett kaffe som tagits fram på ett schysst sätt. Med andra ord en produkt som tar hänsyn till såväl människan som miljön. Mer information om varför detta är så viktigt, hittar du i våra tidigare artiklar:

Hos oss på Beans in Cup hittar du ett stort utbud av välsmakande kaffe som är framställt på ett hållbart sätt. Vi erbjuder bl.a. produkter från Kaffebönan, Zoégas, Arvid Nordquist, Löfbergs, Bergstrands, Nescafé och Rutasoka. På så sätt kan du vara säker på att få det allra bästa bryggkaffet!

3. Förvara kaffet på rätt sätt

När du väl har inhandlat ditt kaffe, gäller det att du förvarar det på bästa sätt. Gör du inte detta riskerar det att tappa mycket av sin smak. Och det vill du ju såklart inte!

För att lära dig mer hur du lyckas med förvaringen rekommenderar vi dig att spana in vår artikel om kaffeförvaring. Vi kan även tipsa dig om att kika in vår tidigare artikel ”Hur länge håller kaffebönor?”.

4. Blötlägg filtret

När det väl är dags att tillreda den perfekta koppen kaffe, rekommenderar vi dig att först blötlägga filtret. På så sätt löper du inte lika stor risk att få med någon papperssmak, samtidigt som kaffet får en djupare och tydligare smak. Detta eftersom smakaromerna inte fastnar lika lätt i filtret.

5. Dosera rätt

Sist men inte minst gäller det att du doserar rätt. Med andra ord 1 kaffemått (cirka 6–8 gram) per 1 deciliter vatten. Om du överdoserar kan kaffet lätt bli beskt, vill du ha kraftigare kaffe kanske du istället ska överväga att byta kaffesort.

Beans in Cup – när du önskar det godaste kaffet på jobbet

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du går tillväga för att tillreda det bästa bryggkaffet. Vill du också kunna njuta av detta på din arbetsplats, kan du med fördel vända dig till oss på Beans in Cup.

Vi vill att alla ska kunna dricka riktigt gott kaffe på sin arbetsplats. Med gott kaffe menar vi inte bara god smak, utan också ett ansvar för en hållbar utveckling. Därför har vi utvecklat ett unikt helhetskoncept som kretsar kring smak, service och hållbarhet.

Gör som hundratals andra företag – välj en välsmakande och hållbar kaffelösning från Beans in Cup!

Checklista-val-av-kaffelev-Beansincup