Vår historia

Alla goda ting är tre: kafferosteri, maskintillverkning och smakkoncept. Här kan du läsa om vår resa till att bli den optimala kaffeleverantören för kontor.

Vägen till det godaste kaffet på jobbet

Vägen till det godaste kaffet på jobbet

Beans in Cup etablerades år 2017 genom en sammanslagning av tre olika, men ändå rätt så lika kaffebolag: Kaffebönan, Beans och inCup.

Tillsammans finns en bakgrund inom kafferosteri, maskintillverkning och smakkoncept, vilket gör oss till den optimala kaffeleverantören inom kaffe till kontor. Vi ser till att våra kunder har det godaste kaffet, utifrån smak, hållbarhet och service.

Idag är vi en av Sveriges ledande aktörer inom kaffe på kontor och arbetsplatser och vi är passionerade i vår strävan att erbjuda ett bättre kaffe på jobbet. Vi finns på 27 orter från Kiruna i norr till Malmö i söder, med dryga 250 anställda. Våra kundlöften är smak, service och hållbarhet och vår kunskap och service gör att varje kund får en god upplevelse utifrån dessa värdeord. Vi är också en av få rikstäckande kaffeleverantörer som kan erbjuda en godkänd Svanenmärkt kaffetjänst till kontor och företag.

Tidslinje

1935

1935

Vår kafferesa startar i Borlänge, då diversehandlare Helmer Johansson började att rosta kaffe. Det rostade kaffet får namnet KaffeBönan och blir snabbt väldigt populärt i Dalarna.
1969

1969

Resan för inCup, som då hade företags-namnet Jede, börjar. En entreprenör från Mariestad får en idé, varför inte utveckla och sälja en liten enkel kaffeautomat för arbetsplatser? Kaffe på jobbet ska finnas tillgängligt och direkt serveras i koppen.
2002

2002

Tre vänner funderar på varför ska det vara så svårt att leverera gott kaffe till kontor? En mer detaljerad under-sökning görs vilket mynnar ut i ett smakkoncept – Garanterad Smak. Med det som bas startar Beans AB år 2002.
2016

2016

Pamica (www.pamica.se) förvärvar Beans och KaffeBönan
2017

2017

Pamica förvärvar inCup i februari. I december slås de tre verksamheterna ihop och Beans in Cup bildas.

Familjeföretaget Kaffebönan

Familjeföretaget Kaffebönan

Vår kafferesa startade år 1935 i Borlänge, då diversehandlare Helmer Johansson började att rosta kaffe. Det rostade kaffet fick namnet Kaffebönan och blev snabbt väldigt populärt i Dalarna.

Sonen Kurt tog över familjeföretaget och framgångssagan fortsatte. År 1990 var det dags för den tredje generationen att ta över, Anders Tunestam fortsatte att rosta kaffe, ta fram blandningar och kvalitetssäkra kaffet. Under tiden utvecklades marknaden och Kaffebönan började att arbeta med maskiner och teknisk service till svenska arbetsplatser, vilket gjorde att Kaffebönans kaffe började drickas även på jobbet.

Kaffet Kaffebönan lever fortfarande kvar och finns idag i Beans in Cups kaffesortiment.

 

Maskintillverkning i Mariestad

Maskintillverkning i Mariestad

År 1969 började resan för inCup, som då hade företagsnamnet Jede. En entreprenör från Mariestad fick en idé, varför inte utveckla och sälja en liten enkel kaffeautomat för arbetsplatser? Kaffe på jobbet ska finnas tillgängligt och direkt serveras i koppen.

Framgången med den första kaffeautomaten blev omedelbar och Jede blev en av världens största inom detta område med flera miljoner tillverkade maskiner. Med åren växte Jede inom och utanför Sverige och skaffade sig ett nätverk med återförsäljare och servicepartners. Dessa bytte i Sverige senare namn till inCup och är idag en del av Beans in Cup.

Ett smakkoncept föds

Ett smakkoncept föds

I början av 2000-talet funderade tre vänner på varför ska det vara så svårt att leverera gott kaffe till kontor? Det var ju inget fel på varken kaffemaskinerna eller kaffet.

En mer detaljerad undersökning gjordes vilket mynnade ut i ett smakkoncept – Garanterad Smak. Med det som bas startades Beans AB år 2002, verksamheten gick strålande och konceptet utökades senare inom miljö och Beans kunde skaffa ännu fler nöjda kunder. Beans fortsatte att driva kaffeutvecklingen på kontor och är idag marknadsledande inom smak, ett flertal förstaplatser i kaffetävlingar är ett av flera tecken på detta.

Idag brinner vi fortfarande för den goda smaken

Läs mer här: