Zoégas

Zoégas är ett av Sveriges äldsta och mest populära kaffevarumärke. Sedan starten 1886 har man haft en hantverksmässig inställning till rostandet, vilket har resulterat i en mängd välsmakliga kaffesorter. Man arbetar också med hållbarhet i alla led. Vi på Beans in Cup är därför mycket stolta över att kunna erbjuda våra kunder kaffe från Zoégas!

Historien om Zoégas

Som tidigare nämnts börjar historien om Zoégas år 1886. Det var nämligen då som Carlos och Maria Zoéga grundade kafferosteriet med samma namn. Carlos, som var från Italien, och Maria, som var från Sverige, hade träffats i Landskrona några år innan dess.

Det uppstod snabbt kärlek mellan de två, varpå dem bestämde sig för att bilda familj. Carlos och Maria delade däremot inte enbart kärleken till varandra, utan också till mörkrostat kaffe. För att göra någonting av deras kärlek till kaffe, bestämde dem sig år 1886 för att flytta till Helsingborg.

Den 30 november samma år slog man upp portarna till sin egen kaffehandel. Det var alltså här som man la grunden till vad som idag är ett av Sveriges äldsta och mest populära kaffevarumärke.

Zoégas kaffe

Ända sedan starten på 1800-talet har Zoégas haft en hantverksmässig inställning till sitt rostande. Man har också behållit Carlos och Marias djupa kärlek och passion till det mörkrostade kaffet. Som marknadsledare inom mörkrost utvecklar man därför ständigt nya blandningar. Mörkrostblandningar som inspirerar människor till att utforska sina smaker!

På Zoégas gillar man att grotta ner sig i minsta lilla detalj. Ingenting lämnas åt slumpen. Det är också därför som deras rostmästare lägger stor energi på att ta fram nya blandningar, men också säkerställa att rostningen alltid blir perfekt – så att du kan njuta av en välsmakande kopp kaffe, gång efter gång…

När du slår dig ner för att avnjuta en kopp rykande färskt kaffe från Zoégas, kan du vara säker på att det ligger en stor dos kärlek, passion och hantverksmässigt kunnande bakom. Oavsett om du föredrar smakerna av deras fruktigare lätta mörkrost, eller också de djupa och fylliga aromerna från deras mörkrost.

En hållbar kaffeproduktion

Zoégas arbetar för ett hållbart kaffe i alla led. Med det menas att man inkluderar en miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet genom hela processen – från det att bönorna odlas till det att dem når rosteriet i Helsingborg.

Man har till och med myntat ett eget uttryck, Changing Coffee, för att beskriva sin ambition att förändra kaffeindustrin till det bättre. Som en del av sitt gedigna hållbarhetsarbete, utbildar Zoégas kaffeodlare över hela världen i hållbar odling.

Att odla och producera kaffe på ett hållbart sätt är nämligen nödvändigt för dess överlevnad. Det är också nödvändigt för att ta hand om det mest värdefulla vi har – vår planet. Man lägger därför stor vikt vid att även försöka minska sitt CO2-avtryck genom hela processen.

Genom att fylla er kaffemaskin med bönor från Zoégas, kan ni vara säker på att få ett kaffe som både smakar och gör gott för såväl miljö som människor!