Löfbergs

Löfbergs är ett av Sveriges äldsta kafferosterier. Ända sedan 1900-talets början har man passionerat rostat kaffebönor. Förutom en passion för kaffe, har företaget sedan start engagerat sig för hållbarhet och rättvisefrågor. Vi är därför stolta över att kunna erbjuda våra kunder ett stort sortiment av kaffe från Löfbergs!

Historien om Löfbergs

Som tidigare nämnts sträcker sig historien om Löfbergs tillbaka till början av 1900-talet. Det var nämligen år 1906 som de tre bröderna Anders, John och Josef, alla vid namn Löfberg, bestämde sig för att starta ett eget företaget.

Några år senare, år 1911, började de tre bröderna att rosta sina egna kaffebönor. På denna tid skedde kaffeförsäljningen framförallt på lösvikt. När livsmedelsbutikerna åtta år senare bestämde sig för att ersätta lösvikten med förpackat kaffe, blev brödernas karaktäristiska lila förpackning snabbt den populäraste. 

Löfbergs fortsatte därefter sin expansion och fanns på 50-talet över hela Sverige – från Kiruna i norr till Malmö i söder. Efter att ha erhållit en stark position på den svenska marknaden, bestämde sig Löfbergs under 90-talet för att exportera kaffet utanför Sveriges gränser.

Först ut i exportsatsningen var Baltikum. Därefter följde vårt nordiska grannland Norge. Sedan dess har arbetet fortsatt. Alltid med en passion för kaffe och engagemang för hållbarhet och rättvisefrågor. År 2006 firade bolaget sitt 100-årsjubileum och åtta er senare, år 2014, kunde man fira att hela sortimentet hade en hållbarhetsmärkning.

Löfbergs kaffe

Ända sedan de tre bröderna startade sitt kafferosteri för över hundra år sedan, har Löfbergs haft en passion för kaffe och den tillhörande fikakulturen. Denna djupa passion i kombination med en stark vilja att alltid utvecklas, har resulterat i ett spännande och välsmakande kaffesortiment.

Oavsett om du är på jakt efter ett mellanrostat bryggkaffe med frisk fruktighet, eller också mörkrostade hela bönor med intensiva och chokladtoner, hittar du det garanterat hos Löfbergs.

Det finns alltid ett passande tillfälle att avnjuta en rykande het kopp kaffe från Löfbergs. En fikapaus med nära och kära, ett möte på jobbet eller bara tid för njutning och inspiration!

Hållbart kaffe från Löfbergs

När du avnjuter en kopp kaffe från Löfbergs, kan du vara säker på att den inte enbart smakar gott, utan också gör gott. Som vi tidigare nämnt har man sedan start haft ett stort engagemang för hållbarhet och rättvisefrågor.

I generationer har man därför haft en nära kontakt med de talangfulla och drivna odlare som ser till att ta fram bönor av högsta kvalitet. Sedan början av 2000-talet har man också engagerat sig i flertalet utvecklingsprojekt som syftar till att stärka odlare i flera aspekter – entreprenörskap, produktivitet och hållbara odlingsmetoder.

Något som i sin tur har resulterat i att man kan producera kaffebönor som tar hänsyn till såväl miljö som människor, samtidigt som det säkerställer odlarnas möjligheter att försörja sig på jordbruket.

Idag är Löfbergs en av världens största importörer av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Som en del av företagets hållbarhetsarbete har man också introducerat en ny klimatsmartare förpackning från förnybara råvaror. En förpackning som minskar klimatpåverkan med upp till 34 procent.

Genom att fylla er kaffemaskin med bönor från Löfbergs, kan ni vara säker på att få ett kaffe som både smakar och gör gott för såväl miljö som människor!