Bergstrands

Bergstrands är ett anrikt kafferosteri som har tagit fram välsmakande kaffebönor i mer än 125 år. Vi på Beans in Cup är därför mycket stolta över att dela deras djupa passion och kunna erbjuda ett brett utbud av Bergstrands kaffebönor till våra kunder!

Historien om Bergstrands Kafferosteri

Med hundratals år i backspegeln finns det såklart mycket att säga. Historien om Bergstrands Kafferosteri tar sin början i 1800-talets slut. Det var nämligen då som en femtonåring vid namn Emil Bergstrand flyttade till Göteborg för att börja arbeta.

Efter en tid som anställd bestämde sig däremot unge herr Bergstrand för att satsa sina hårt fördärvade pengar på en skeppslast från Sydamerika, tillsammans med en annan ung herre vid namn Bergman.

Duons riskfyllda investering visade sig vara lyckad och de startade sedermera ett handelshus med fokus på kolonialvaror. Åren gick och Bergstrand köpte vid ett senare skede ut Bergman från bolaget.

Emil fortsatte att driva handelshuset på egen hand och inhandlade år 1934 en rostmaskin från Tyskland. Det var också detta som blev starten för vad som idag är Bergstrands Kafferosteri. Och ja, resten är som man säger historia!

Bergstrands kaffe

Mycket har såklart hänt sedan Emil bestämde sig för att inhandla den där rostmaskinen i mitten av 30-talet. Hans filosofi kring vilka kvalitéer som ett kaffe skulle hålla lever däremot kvar än idag.

Det är också därför som Bergstrands kaffe håller en så hög kvalitet. Och alltid har gjort. Ingenting lämnas åt slumpen, utan allt kaffe är noga utvalt. Trots att man rostar kaffebönor från världens alla hörn, har de en sak gemensamt – att de är fria från gifter och odlade av människor som har det bra!

I det toppmoderna rosteriet möter den senaste tekniken gamla traditioner. Råkaffe väljs mödosamt ut för att sedermera kunna rostas på hantverksmässigt vis. Tack vare denna djupa passion och kunskap framställs kaffe med den allra bästa smaken.

Genom att välja ett kaffe från Bergstrands kan du vara säker på att få en smakfull och karaktäristisk upplevelse, kopp efter kopp. Med många sorter att välja mellan kan du njuta av såväl blommor, citrusdofter och lite tyngre aromer som tillfredsställer även den mest kräsne kaffedrickaren.

Hållbarhet – en naturlig aspekt för Bergstrands

Som en del av vårt hållbarhetsarbete tillhandahåller vi endast kaffe som är certifierat av tredje part. Vi är därför glada över att Bergstrands, precis som vi, anser att ett kaffe inte enbart ska smaka gott, utan även göra gott!

Det är också därför som man endast använder sig av bönor som är helt fria från gifter och som har odlats av människor som har det bra. Certifieringar och diplomeringar är en följd av detta, och anledningen till att kaffet från Bergstrands är KRAV-, Rainforest Alliance-, EU Ekologiskt- och Fairtrademärkt.

Genom att fylla er kaffemaskin med bönor från Bergstrands Kafferosteri, kan ni vara säker på att få ett kaffe som både smakar och gör gott för såväl miljö som människor!