Arvid Nordquist

Arvid Nordquist är ett anrikt kafferosteri som lägger största vikt vid smak och hållbarhet. Ända sedan starten 1884 har man fokuserat på att framställa smakfullt kaffe av högsta kvalitet. Likaså har man valt att vara en aktör som bryr sig om såväl människor som miljö. Vi är därför mycket glada över att kunna erbjuda våra kunder kaffe från Arvid Nordquist!

Historien om Arvid Nordquist

Historien om Arvid Nordquist tar sin början år 1884. Det var nämligen då som en man vid samma namn tog över en speceri- och delikatessbutik på Östermalm i Stockholm. Redan från start hade Arvid en tydlig bild om hur hans butik skulle utformas och hur personalen skulle uppträda – med kvalitet.

Varorna som salufördes bestod av bl.a. kaffe, bruna bönor och smör och höll högsta möjliga kvalitet. Likaså var fallet för personalen. Arvid själv var alltid välklädd och serviceinriktad, vilket han också uppmanade sina butiksbiträden att vara. Manliga butiksbiträden ombads exempelvis att alltid bära mörk kostym och vit skjorta. 

Ett par år senare ombildades verksamheten till ett aktiebolag, parallellt som butiken på Östermalm blev för liten. År 1892 flyttade man därför till större lokaler på Karlavägen och utökade även sitt utbud. Och ja, resten är som man säger historia!

Idag är Arvid Nordquist ett av Sveriges mest kända och älskade kaffevarumärke, och företaget drivs fortfarande av familjen Nordquist.

Arvid Nordquists kaffe

Som tidigare nämnts håller kaffet från Arvid Nordquist högsta möjliga kvalitet. Något som är möjligt tack vare att man endast använder de allra finaste kaffebönorna – Arabicabönorna. Bönor med en rik och komplex smak, vilka sedan rostas med stor passion på ett hantverksmässigt sätt!

Bland det stora sortimentet återfinns både hela och färdigmalda bönor med olika rostningar och aromer. Oavsett om du föredrar en klassisk mellanrost, en nyansrik och fruktig ljusrost eller också en kryddig och fyllig mörkrost, hittar du det garanterat hos Arvid Nordquist.

Hållbarhet genom hela processen

För Arvid Nordquist är det inte enbart viktigt att kaffet ska smaka gott, utan också göra gott. Alla bönor kommer därför från hållbart certifierade odlare som garanterar att all odling sker med hänsyn till såväl människor som miljö.

En viktig aspekt är att man skriver långsiktiga avtal med noggrant utvalda kaffeodlare. Något som resulterar i att de får en inkomstgaranti och därigenom kan göra investeringar som gynnar skörden, miljön, medarbetarna, och såklart – kaffet!

Förutom att erbjuda kaffebönor som är UTZ-, Fairtrade- och KRAV-certifierade, förpackar man dem även i förpackningar som består till minst 70% av växtbaserat material. Man klimatkompenserar även för alla utsläpp som man i dagsläget inte kan eliminera.

Genom att fylla er kaffemaskin med bönor från Arvid Nordquist, kan ni vara säker på att få ett kaffe som både smakar och gör gott för såväl miljö som människor!