Lavazza

Lavazza är ett familjeägt kafferosteri från Turin i Italien, grundat 1895. Företaget genomsyras av en stark passion för kaffe där innovation och tradition går hand i hand. Lavazza är idag världens tredje största kaffevarumärke och ses globalt som en symbol för den italienska kaffeupplevelsen.

Historien om Lavazza

Lavazzas grundare, Luigi Lavazza, var först med att blanda bönor av olika ursprung, vilket präglar företagets kultur och hantverk än idag. Med det italienska arvet och kvalitetstänket som grund, utvecklar Lavazza nya blandningar och smakkombinationer i olika malningsgrader för att passa alla sätt att dricka kaffe. Lavazza är idag världens tredje största kaffevarumärke och ses globalt som en symbol för den italienska kaffeupplevelsen.

Lavazzas kaffe

Vi har haft en stark passion för kaffe sedan 1895 och vårt kaffe är idag en symbol för den italienska kaffeupplevelsen världen över.

Vår grundare, Luigi Lavazza, var först med att blanda kaffebönor av olika ursprung. Det påverkar vårat hantverk än idag och ger jämn kvalitet och unika smaker på våra olika kaffesorter.

Innovation och tradition går hand i hand när vi noga väljer ut dessa bönor samt när vi sedan rostar dem. Vi erbjuder kaffebönor, kaffekapslar eller färdigmalet för att passa oavsett hur du helst dricker ditt kaffe.

Hållbart kaffe från Lavazza – Blend for Better

För Lavazza är det självklart att även framtidens generationer ska kunna njuta av en kopp kaffe. För att lyckas med detta måste kaffeproduktionen i världen ställas om för att bli mer hållbar.

Lavazza tar därför ansvar för att alla de samarbetar med lever ett bra liv och att jorden brukas respektfullt. Redan 1935 sa Luigi Lavazza ”I don’t want to be part of a world that destroys nature’s treasure”.

Detta guidar företagets arbete för social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet, som fått namnet ”Blend for Better”. Målet är att producera kaffe med toppkvalitet på ett hållbart sätt i alla led.