Eguale

Eguale erbjuder godsaker som är både ekologisk och Fairtrade-certifierad. Då kan du vara säker på att ditt kaffe eller choklad har odlats utan giftiga bekämpningsmedel och att de som har odlat har fått ett schysst pris för arbetet. Njut av det goda.

EGUALE CHOKLAD

Eguale Mini choklad passar vid alla tillfällen, överallt, till fikat, till mellanmålet eller desserten. Perfekt vid kaffemaskinen, i caféet, i förbutiken eller konferensrummet.

Populära Eguale Mini finns i fyra goda smaker. Vardera smak säljs färdig att servera i en box med 150 st 10-gramsbitar.

  • NYHET 2023! Eguale Mini Ekologisk Mjölkchoklad
  • NYHET 2023! Eguale Mini Vegansk Ljus Choklad
  • Eguale Mini Mörk vegansk choklad 80% (Peru)
  • Eguale Mini Mjölkchoklad med havssalt och karamelliserad mandel

Chokladerna är ekologiskt och Fairtrade-certifierade. Magiskt goda som du inte kan motstå.

Visste du att Eguale chokladkakor var de första chokladkakorna på den svenska marknaden som erhöll dubbelcertifiering, d.v.s. både Fairtrade- och ekologiskt certifierade.

 

EGUALE KAFFE

Kaffebönorna i Eguale kaffesorter odlas hos kaffekooperativ från världens alla hörn. Sortimentet består av såväl espresso som traditionellt bryggkaffe och finns både som hela bönor och bryggmalet. Kafferosteriet drivs av biogas och bönorna rostas enligt Slow Roast-metoden. Det innebär att kaffet rostas på en lägre temperatur under en längre tid för att få en jämnare rostning och på så sätt utvinna mesta möjliga smaker och aromer ur kaffebönan.

 

VÄRLEDNS FÖRSTA FAIRTRADE-CERTIFIERADE KAFFEKOOPERATIV

Huvudleverantör av kaffe är UCIRI, världens första Fairtrade-certifierade kaffekooperativ och även delägare i Eguale. Kaffesortimentet innehåller också flera single origins med ursprung bland annat i Dominikanska republiken, Indonesien, Peru, Honduras och Etiopien. Eguale är dessutom dubbelcertifierat, både ekologiskt och Fairtrade. Därför kan du vara säker på att det är odlat på ett ansvarsfull sätt mot människan och planeten. Och odlarna kan sälja sitt kaffe till ett skäligt pris.