Därför bör ni skaffa en vattenautomat på jobbet

Av Beans in Cup

Vattenautomat

Vi har i en tidigare artikel delat med oss av 5 anledningar att skaffa en kaffeautomat på jobbet. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och berätta mer om varför ni bör komplettera er kaffemaskin med en vattenautomat.

Tre anledningar att skaffa en vattenautomat

Det finns många goda anledningar till varför man bör skaffa en vattenautomat på jobbet. Nedan har vi samlat en handfull av dem:

1. Det motverkar vätskebrist

Enligt en undersökning genomförd av YouGov får varannan svensk (53 procent) i sig mindre än 1 liter vatten per dag. Det är mindre än det rekommenderade dagsintaget enligt Livsmedelsverkets föreskrifter. Samma undersökning visar även att 6 av 10 personer (60 procent) upplever att det är svårt att få i sig tillräckligt med vätska.

För att slippa detta problem och göra det enklare för dina medarbetare att få i sig tillräckligt med vätska, kan du med fördel införskaffa en vattenautomat till arbetsplatsen. Tack vare att automaterna är väldigt lättplacerade så kan de ställas på väl utvalda platser, även utanför köket. Placera dem exempelvis i konferensrum, korridorer eller andra platser där många anställda vistas.

2. Det ökar effektiviteten

Det finns många negativa aspekter av att inte få i sig tillräckligt med vatten. Har vi vätskebrist så påverkas såväl koncentrationsförmågan som energinivån på ett negativt sätt. Något som i sin tur leder till att effektiviteten bland medarbetare som inte får i sig tillräckligt med vätska minskar. Inte nog med att vattenmaskiner kan användas för att motverka vätskebrist, kan de således också nyttjas för att öka effektiviteten bland de anställda.

3. Det ger fler valmöjligheter

Med dagens smarta vattenmaskiner går det inte enbart att få tillgång till naturellt vatten, utan även kolsyrat. Något som gör att de anställda får fler valmöjligheter, vilket dessutom ökar chanserna att fler av dem ska få i sig det rekommenderade dagsintaget av vatten. Enligt den tidigare nämnda undersökningen från YouGov, uppgav nämligen varann person som hade tillgång till kolsyrat vatten att de drack mer.

Ta hjälp av Beans In Cup

Om du också vill ta del av de fördelar som en vattenautomat på jobbet medför, kan du med fördel ta hjälp av oss på Beans In Cup. Vi hjälper årligen hundratals företag att förbättra sina dryckeslösningar på jobbet. Något som vi gör genom att tillhandahålla ett brett sortiment av såväl vattenmaskiner som kaffe- och espressomaskiner.

Självfallet hjälper vi er också med leverans och löpande service av maskinerna. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig att hitta en dryckeslösning som passar just dig och ditt företag!

Checklista-val-av-kaffelev-Beansincup