Hållbarhetschef till Beans in Cup

Solna
2020-03-15
Hållbarhetschef

Gillar du gott kaffe på jobbet? Brinner du dessutom för hållbarhetsfrågor och har erfarenhet av att driva dessa i en affärsintensiv B2B-miljö? Då är detta kanske din nästa utmaning. Vi söker en Hållbarhetschef till vårt Servicecenter i Solna.

Vi är ett rikstäckande företag med drygt 200 medarbetare från Kiruna i norr till Malmö i söder. Samtidigt är vi mycket måna om vår lokala profil – att på varje ort utveckla personliga och långsiktiga kundrelationer är en förutsättning för vår fortsatta framgångsresa. Vi säljer, installerar och servar kaffemaskinslösningar till både små och stora företag, med målsättningen att leverera det godaste kaffet på jobbet. Gott kaffe handlar för oss på Beans in Cup dessutom lika mycket om hållbarhet – både när det gäller själva produkten och arbetet runt omkring för att leverera detta. Vi vill alltid välja den lösning som har minst miljöpåverkan.

Ansvarsområden
Hållbarhet är ett av våra tre kärnvärden i vårt Kundlöfte. Som Hållbarhetschef är du övergripande ansvarig för att driva frågor inom området, inklusive omvärldsbevakning. Tillsammans med ledningsgruppen fattar du de nödvändiga beslut som med stöd av vårt nyligen implementerade ledningssystem FR-2000 säkerställer vår utveckling inom området, både vad gäller det organisatoriska och de affärsmässiga krav som kunder och omvärld ställer. Du leder hållbarhetsarbetet i vår rikstäckande organisation genom att coacha, instruera och följa upp med lokalt ansvariga (primärt Platschefer) att fattade beslut effektueras. Där ingår att säkerställa att vi uppfyller gällande certifieringskrav med tillhörande dokumentation. Vid behov stöttar du lokalkontoren i olika kundkontakter, vilket exempelvis kan innebära att hålla enklare kundseminarier och att delta i kundbesök. I din vardag förväntas du förmedla och leva enligt vårt Kundlöfte om Smak, Service och Hållbarhet.

 

Din profil
Du har för rollen någon form av relevant eftergymnasial utbildning. Dessutom har du flera års erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor i en affärsintensiv miljö. Extra meriterande är om du drivit arbetet med att få ett ledningssystem att genomsyra en rikstäckande verksamhet i det dagliga arbetet. I din ansökan vill vi att du för i bevis hur ditt arbete inneburit affärsmässiga framgångar. Viktigast för oss är att du ser potentialen i att kombinera ett starkt hållbarhetsfokus med affärsnytta och att du kan kommunicera detta.

Som person är du strukturerad med en stark motor att prestera resultat. Då rollen omfattar många både interna och externa kontaktytor är det viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att skapa förtroende, samtidigt som du självständigt kan driva projekt och frågor. Du är i grunden en genuint positiv och prestigelös person, samtidigt som du är en riktig lagspelare.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning som börjar med 6 månaders provanställning. Utöver en god marknadsmässig lön erbjuder vi bra generella villkor enligt gällande kollektivavtal, samt förmåner såsom friskvård och tipsprovisioner av olika slag, godaste kaffet på jobbet och en skön stämning med siktet på framtiden.

Ansökan och frågor
Låter det här som jobbet för dig? I så fall vill vi att du mailar en ansökan med CV och ett kortfattat personligt brev om varför just du passar för det här jobbet. Maila din ansökan till vår HR-chef Stefan Rylander, stefan.rylander@beansincup.se. Senast den 15 mars vill vi ha din ansökan, men eftersom vi arbetar med löpande urval kan beslut komma att fattas tidigare. Ansök därför redan idag. Har du frågor om innehållet i tjänsten är du också välkommen att kontakta Stefan via mail.