Erfaren Redovisningschef

Solna
2019-01-20
Redovisningschef

Gillar du gott kaffe på jobbet? Är du dessutom civilekonom med gedigen erfarenhet av redovisning och rapportering i ett handelsföretag? Då är detta kanske din nästa utmaning. Vi söker en Redovisningschef till vårt Servicecenter i Solna.

Ansvarsområden
Som Redovisningschef ansvarar du operativt för att redovisningen i koncernen följer gällande redovisningsprinciper och legala krav. I en nyinrättad roll blir du en del av ekonomifunktionen, som för övrigt består av 4 ekonomiassistenter och CFO. Samtliga medarbetare rapporterar till CFO och i din vardag samarbetar du mycket med övriga på ekonomiavdelningen. I rollen ingår också många kontakter med kollegor i verksamheten ute i landet, samt i förekommande fall även med företagets kunder. Det är därför viktigt att du trivs i en roll med många kontaktytor.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat följande:

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut, samt framtagning av årsredovisning för moder- och dotterbolag
  • Konsolidering av bokslut för samtliga koncernbolag
  • Deltagande i budget- och prognosarbete, samt ansvar för inrapportering av dessa
  • Samordning av löpande redovisning till Skatteverket i form av moms- och inkomstdeklaration, samt till SCB i form av diverse statistik, månads-, kvartals- och årsvis
  • Likviditetsplanering samt säkerställa fungerande betalnings- och krediteringsrutiner
  • Kontaktperson mot banker, revisorer och Skatteverket
  • Planera, samordna och delta i det löpande arbetet på ekonomiavdelningen
  • Samordna och delta i förbättringsprojekt kopplade till företagets ekonomiska processer

Din profil
Du är Civilekonom eller motsvarande och har mångårig erfarenhet av kvalificerat redovisnings- och rapporteringsarbete, gärna i ett handelsföretag. Vi ser också gärna att du har revisionserfarenhet. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är en förutsättning och du behöver också ha mycket goda kunskaper i excel.

Som person är du strukturerad med hög analytisk förmåga. Du ser både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att skapa förtroende, samtidigt som du självständigt kan driva projekt och frågor. Du är i grunden en genuint positiv person och prestigelös person, samtidigt som du är en riktig lagspelare. Självklart har du också ett genuint intresse för redovisning med starkt fokus på att alltid leverera i tid med hög kvalitet.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning som börjar med 6 månaders provanställning. Utöver en god marknadsmässig lön erbjuder vi bra generella villkor enligt gällande kollektivavtal, samt förmåner såsom friskvård och tipsprovisioner av olika slag, godaste kaffet på jobbet och en skön stämning med siktet på framtiden.

Ansökan och frågor
Låter det här som jobbet för dig? I så fall vill vi att du mailar en ansökan med CV och ett kortfattat personligt brev om varför just du passar för det här jobbet. Maila din ansökan till vår HR-chef Stefan Rylander, stefan.rylander@beansincup.se. Senast den 20 januari vill vi ha din ansökan, men eftersom vi arbetar med löpande urval kan beslut komma att fattas tidigare. Ansök därför redan idag. Har du frågor om innehållet i tjänsten är du också välkommen att kontakta Stefan via mail. Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad att söka tjänsten, men tackar nej till dig som säljer rekryteringstjänster.

Om Beans in Cup
Vi är ett rikstäckande företag med drygt 200 medarbetare från Kiruna i norr till Malmö i söder. Samtidigt är vi mycket måna om vår lokala profil – att på varje ort utveckla personliga och långsiktiga kundrelationer är en förutsättning för vår fortsatta framgångsresa. Vi säljer, installerar och servar kaffemaskinslösningar till företag med målsättningen att leverera det godaste kaffet på jobbet. Smak är vårt högst prioriterade område – den smakupplevelse vi sagt att vi ska leverera är också den vi alltid strävar efter att uppnå. Gott kaffe handlar för oss på Beans in Cup dessutom lika mycket om hållbarhet – både när det gäller själva produkten och arbetet runt omkring för att leverera detta. Vi vill alltid välja den lösning med minst miljöpåverkan och i de fall det är möjligt så klimatkompenserar vi för våra avtryck.