Därför bör du blöta ditt kaffefilter

Av Beans in Cup

Det finns många aspekter som är viktiga för att tillreda den perfekta koppen kaffe. En av de mer okända sakerna är att blöta filtret. Men varför ska man egentligen blöta sitt kaffefilter? Det reder vi ut här.

Varför bör man blöta sitt kaffefilter?

Det finns många goda anledningar till varför man bör fukta filtret när man ska tillreda bryggkaffe. Den kanske främsta anledningen härrör till smaken. Det är helt enkelt viktigt för att kaffet ska få bästa möjliga smak. Låt oss förklara.

Precis som namnet antyder innehåller dessa filter en stor mängd pappersmassa. När massan värms upp frigör den initialt en del smak som då fångas upp av kaffet när det passerar genom filtret. Om du istället blöter filtret och låter det dra innan du placerar det malda kaffet i behållaren, kommer det inte att uppstå någon otrevlig bismak av papper.  

Gör ett test för att uppleva filtrets bismak

Det finns många som är skeptiska till att blöta sitt kaffefilter och ställer sig frågande till hur mycket bismak det faktiskt kan avge. Tillhör du en av dem som tänker i dessa banor rekommenderar vi dig att göra ett test: 

Blötlägg filtret med kokande varmt vatten och låt det rinna ner i kannan. Vänta 1–2 minuter och smaka sedan på vattnet.

I samband med detta kommer du säkerligen uppleva att vattnet har en otrevlig bismak. En bismak som alltså finns i ditt kaffe om du inte blöter filtret!

Vill du lära dig mer om hur man tillreder det perfekta kaffet?

Spana då in vår tidigare artikel där vi samlat fem tips som hjälper dig att
tillreda det bästa bryggkaffet
.

Beans in Cup – när du önskar det godaste kaffet på jobbet

Vi hoppas att du nu har bättre koll på varför det är så viktigt att blöta kaffefiltret innan bryggning.

Vill du njuta av ett godare kaffe på din arbetsplats, kan du med fördel vända dig till oss på Beans in Cup. Vi vill att alla ska kunna dricka riktigt gott kaffe på sin arbetsplats. Med gott kaffe menar vi inte bara god smak, utan också ett ansvar för en hållbar utveckling. Därför har vi utvecklat ett unikt helhetskoncept som kretsar kring smak, service och hållbarhet.

Gör som hundratals andra företag – välj en välsmakande och hållbar kaffelösning från Beans in Cup!

Checklista-val-av-kaffelev-Beansincup