Så väljer du de bästa kaffebönorna till din espressomaskin

Av Beans in Cup

Bästa kaffebönorna till espressomaskin

Om du är familjär med vår blogg sedan tidigare, är du troligtvis medveten om att det är stor skillnad på kaffe och kaffe. Med dagens stora kaffeutbud kan det däremot vara svårt att välja en produkt som faller just dig och dina medarbetare i smaken. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du väljer de bästa kaffebönorna till din espressomaskin på jobbet.

Espressomaskin – få ut det bästa av ditt kaffe

På samma sätt som det finns en mängd olika typer av kaffe där ute, finns det också en hel uppsjö av olika maskiner. För att hitta den maskin som passar just din arbetsplats, rekommenderar vi dig att läsa vår Guide till kaffemaskiner, i vilken Per Hägglund, vår säljledare i Stockholm, guidar dig igenom de olika maskinerna som finns på marknaden.

Faller valet på en espressomaskin kan du och dina kollegor förvänta er ett mycket gott kaffe på jobbet. Idag finns det en rad olika espressomaskiner att välja på, vilka alla sätter guldkant på tillvaron med sitt goda kaffe. Tillred exempelvis en intensiv espresso eller fluffig cappuccino som nästan kan mäta sig med det som serveras hos din lokala barista.

En stor fördel med de espressomaskiner som vi tillhandahåller är att de alla är utrustade med behållare och kvarn, vilket innebär att du alltid får ett färskmalet kaffe. Det är också detta som är en av anledningarna till att slutprodukten blir så pass god, då kaffe helst ska drickas direkt efter att det har malts. 

Som jämförelse brukar en stor del av det färdigmalda kaffet vara malet i flera veckor eller till och med månader i förväg. Något som gör att det tappar mycket av sina komplexa aromer. Genom att välja en maskin med kvarn kan du dessutom kontrollera hur pass finkornigt kaffet är.

Så hittar du det bästa espressokaffet

Även om ett perfekt kaffe börjar med en perfekt maskin, ligger mycket av hemligheten i själva kaffet. Som tidigare nämnts är det nämligen stor skillnad på de alternativen som finns tillgängliga på marknaden och vi vill ju såklart att du ska få njuta av det allra bästa.

Först och främst råder vi dig att inte begränsa dig till de bönor som återfinns på din lokala dagligvaruhandel. Där kommer du troligtvis inte att hitta de bästa kaffebönorna. Se istället till att välja ett dubbelcertifierat kaffe, dvs. ett kaffe som är både miljö- och rättvisemärkt. På så sätt kan du säkerställa att du får en produkt som dels gör gott men också smakar gott.

Utöver att välja ett dubbelcertifierat kaffe handlar mycket om själva smaken. Att hitta ett kaffe som passar just dig och dina medarbetares smakpalletter. Börja exempelvis med att fundera på om ni önskar ett lätt-, mellan- eller mörkrostat kaffe.

Därutöver bör ni också fundera på om ni önskar några speciella toner som choklad, hasselnöt, karamell, plommon, toffee, peppar eller också något friskare såsom vinbär, limezest eller krusbär.

Ta hjälp av Beans In Cup

Som tidigare nämnts tillhandahåller vi på Beans In Cup ett stort utbud av espressomaskiner, vilka passar såväl den lilla som stora arbetsplatsen. Förutom detta så erbjuder vi också ett stort utbud av dubbelcertifierat kaffe, vilket innebär att ni garanterat kan hitta en produkt som faller just er i smaken.

För att lyckas hitta det bästa espressokaffet för just er, erbjuder vi dessutom dig och dina medarbetare att boka en demo där ni får testa såväl olika maskiner som kaffesorter. Utöver detta tillhandahåller vi också någonting som kallas för ”Smakgaranti”, vilket innebär att en av våra kunniga smakexperter kommer ut till dig och hjälper till att justera fram den smak som önskas.

Checklista-val-av-kaffelev-Beansincup